5 spoločností, ktorých akcie môžu v 2. polroku výrazne vzrásť

HABERL
23. augusta 2019

Dobré obdobie na akciových trhoch praje viacerým spoločnostiam. S tým prichádzajú aj odvážne investície do ich akcií.

investment

Analytici ale upozorňujú na riziká nečakaného obratu vo vývoji. Niektoré firmy by však prípadné turbulencie na burze ohroziť nemali.

Umenie investovania spočíva v schopnosti odhadnúť, ktoré akcie budú v najbližšom čase rásť. Ako pomôcka môžu investorom poslúžiť rebríčky hodnotiace firmy s najvyšším potenciálom. K takým patrí aj 5 nasledovných spoločností. Práve ich akcie by mali do konca roka poskočiť o niekoľko percent.

Starbucks

Horúcim kandidátom na jeden z najvyšších nárastov je jednoznačne Starbucks. Akcie lídra medzi kaviarenskými reťazcami majú za sebou slušný rast. Za 2 roky poskočili o takmer 40 USD. Ich aktuálna hodnota na úrovni okolo 90 USD však nie je konečná. Aj vďaka expanzii na východoázijských trhoch môže ešte tento rok pokoriť métu 100 USD. Tomu ale veria iba najväčší optimisti. Tí ostatní hovoria o hodnotách približujúcich sa úrovni 95 USD.

McDonald´s

Aj druhá z pätice firiem sa venuje gastronómii. V tomto prípade ale nejde iba o kávu. Do hry vstupuje rýchle občerstvenie. Dariť sa má viacerým reťazcom podnikajúcim v tomto sektore. Najlepšie výsledky však dosiahne McDonald´s. Akcie spoločnosti prekonali tento rok úroveň 200 USD a na prelome polrokov dosahovali už takmer 215 USD. Toto číslo by do konca roka mohlo vzrásť o ďalších 20 až 30 USD.

Estée Lauder Companies

Máloktoré americké firmy s takým silným zastúpením na čínskom trhu nepoznačila obchodná vojna medzi Čínou a USA. Jednou z nich je kozmetický gigant z New Yorku. Jeho akcie síce začiatkom augusta mierne klesli na 183 USD, no postupne sa majú vrátiť k rýchlemu nárastu. Prekonať hranicu 200 USD tak môžu už začiatkom októbra.

Nike

Gigant z oblasti výroby oblečenia a športových potrieb nemal najlepší 1. polrok. To ale malo byť iba ticho pred búrkou. Prvé záblesky prišli hneď na začiatku júla. S výrazným vzostupom hodnoty akcií sa má pokračovať aj v ďalších týždňoch. Analytici dokonca hovoria o raste na úrovni vyššej ako 10 %. Hodnota akcií by sa tak mohla zvýšiť z doterajších 87 na 95 až 100 USD.

Exxon Mobil

Najväčšia verejne obchodovaná ropná firma láka najmä kvôli stabilným hodnotám dividend. Investorov od nákupu akcií tejto spoločnosti neodrádzajú ani slabšie výsledky z posledných mesiacov. Exxon Mobil totiž objavil celkom slušné zásoby ropy v Guyane. Súčasná hodnota akcií na úrovni vyše 71 USD tak bude už čoskoro minulosťou. Podľa predpovedí sa do konca roka vyšplhá minimálne na 80 USD.

Pätica firiem je len výberom analytikov zostaveným na základe prognóz nadchádzajúceho vývoja. Reálne čísla môžu dopadnúť úplne inak. Predpovede sa však zhodujú, že práve tieto spoločnosti majú najvyšší potenciál rastu. Investori, ktorí na ne vsadia, tak zvyšujú šance na zhodnotenie svojich vkladov.

Zdroj: www.thestreet.com, www.businessinsider.com, www.cnbc.com, nymag.com

Odber HABERL News

Získajte aktuálne informácie zo sveta financií a spravujte svoje investície ešte rozumnejšie. Prihláste sa na odber HABERL newslettra.