Akých zásad sa pridŕžajú úspešní investori ?

HABERL
13. mája 2015

Rôzne návody, inšpirácie a manuály na dobrý život nás obklopujú z každej strany. Sú ich plné médiá, vidíme ich v meste na reklamných plochách a počujeme o nich aj z úst našich známych. Medzi týmito poučnými zdrojmi nájdeme aj rady ohľadom úspešného investovania vrátane viacerých príručiek o návykoch a zásadách úspešných investorov. Stať sa dobrým a úspešným investorom dokážete na základe získavania vlastných […]

Rôzne návody, inšpirácie a manuály na dobrý život nás obklopujú z každej strany. Sú ich plné médiá, vidíme ich v meste na reklamných plochách a počujeme o nich aj z úst našich známych. Medzi týmito poučnými zdrojmi nájdeme aj rady ohľadom úspešného investovania vrátane viacerých príručiek o návykoch a zásadách úspešných investorov.

Stať sa dobrým a úspešným investorom dokážete na základe získavania vlastných skúseností a intuitívneho obchodovania aj bez rôznych motivačných návodov. Prečo však nepodporiť svoj osobný a finančný vývoj vďaka týmto skvelým pomôckam a nepokúsiť sa prepracovať k úspechom skôr a najmä jednoduchším spôsobom? Veď práve z tohto dôvodu prichádzajú tieto cenné poznatky na verejnosť a nielen nováčikom v obchode ponúkajú nový pohľad na ceste k cieľu.

 

Správny druh inšpirácie

Hlavným dôvodom prečo sa oplatí inšpirovať od úspešných je, že im sa už vo svete obchodu podarilo presadiť, z čoho vyplývajú ich poznatky trhu a reagovania na jeho výzvy. Človek, ktorý dokázal z investovania zbohatnúť a vedie úspešnú obchodnú kariéru, bude mať dosť vedomostí o správnych stratégiách a dokáže dobre odhadnúť výhodné obchodné príležitosti. Netreba však zabúdať, že jeho spôsoby majú byť len inšpiráciou a nie presným návodom.

 

Vytvorte si vlastný systém zásad

Pokiaľ čerpáte užitočné tipy zo života úspešných, odporúčame Vám pretransformovať ich na vlastné autentické zásady, ktorých sa budete verne pridŕžať. Vytvoríte si tak prestížny systém svojich pravidiel, ktoré Vás môžu sprevádzať na ceste svetom financií. Kedykoľvek budete mať pocit, že niektorá zo zásad už nie je viacej aktuálna, kľudne ju zmeňte za novú, veď je to Váš vlastný systém tvorený na základe individuálneho prístupu. Ak potrebujete nejaký nový impulz na inšpiráciu, opäť môžete nazrieť do života úspešných a pomôcť si ich pravidlami.

 

Medzi osvedčené zásady úspešných investorov patria :

        kupuj, kým sú ceny nízke

        vsádzaj na diverzifikáciu

        vyskúšaj nové obchodné príležitosti

        neboj sa alternatívnych investícií

        uč sa z vlastných aj cudzích chýb

        nevzdávaj sa vo chvíľach neúspechu

        nepodliehaj emóciám na trhu

 

Dobré zdroje sú dostupné všade

Zaujímavé informácie o rozvoji úspešných obchodníkov nájdeme všade od internetu cez filmy po kníhkupectvá. V súčasnosti je tých informácií toľko, že vyberať si musí každý, takže ak ste presvedčení, že momentálne chcete načerpať motiváciu z nejakého zdroja, odporúčame Vám rôzne životopisy alebo účelovo vytvorené príručky obsahujúce najlepšie pravidlá, návyky či zásady, ktoré obchodníkom pomohli na vrchol.

 

Tipy na zaujímavé zdroje pre investorov :

        Pravidlá Johna Templetona

        Sprievodca úspešného investora (autor knihy Aleš Tuma)

        Škola investora (seriál)

        Investovaní pro začátečníky (autor knihy Petr Syrový)

Každý investor je individuálna osobnosť, ktorá sa svojsky prejavuje aj vo svete financií, takže orientovať sa na konkrétny návod pre úspešné investovanie nemusí vôbec pomôcť. V horších prípadoch to môže byť až na škodu, preto si treba vyberať iba určité zdroje, s ktorými sa daný finančník dokáže zladiť. Všetky ostatné rady by mali vyslovene slúžiť len ako inšpirácia, ktorá pomohla druhým a jednou z nich môžu byť aj nami predstavené zásady, pri ktorých sami zistíte či Vám ich obsah môže pomôcť alebo by ste ho nemali v praxi vôbec aplikovať.

Zdroje : finance.cz, zivotzrenty.sk, investopedia.com

 

Odber HABERL News

Získajte aktuálne informácie zo sveta financií a spravujte svoje investície ešte rozumnejšie. Prihláste sa na odber HABERL newslettra.