Bitcoin naďalej valcuje – prekonala hranicu 7 000 dolárov

HABERL
10. novembra 2017

Najznámejšia kryptomena si to namierila rovno na vrchol. Jej hodnota rastie extrémne rýchlym tempom, vďaka čomu dobýja jeden trh za druhým. Len nedávno sa jej podaril ďalší veľký skok, ktorým prekonala historickú hranicu 7 000 dolárov. …

Najznámejšia kryptomena si to namierila rovno na vrchol. Jej hodnota rastie extrémne rýchlym tempom, vďaka čomu dobýja jeden trh za druhým. Len nedávno sa jej podaril ďalší veľký skok, ktorým prekonala historickú hranicu 7 000 dolárov.

Kým odporcovia digitálnych platidiel hromžia, ich priaznivci zažívajú eufóriu. Dôvodom na radosť sú výsledky spojené s rastúcou hodnotou Bitcoinu, ktorá už niekoľko mesiacov vkuse valcuje trhy. Po najnovšom prekročila magickú hranicu, keď sa vyšplhala až na úroveň 7 000 dolárov, čo je však podľa ekonómov iba začiatok veľkého vzostupu.

Za 10 mesiacov stúpla cena Bitcoinu o 6 000 dolárov

Nie je to tak dávno, čo sa priaznivci Bitcoinu tešili z prvých historických rekordov. Ten prvý prišiel s príchodom nového roka, kedy sa kryptomena vôbec prvýkrát dostala na úroveň 1 000 dolárov. Potom začala extrémnu stíhaciu jazdu a napriek viacerým turbulentným prepadom jej hodnota rástla o niekoľko percent za mesiac, až prekonala magických 7 000 dolárov.

3.november 2017 – Bitcoin prekonáva hranicu 7 000 USD.

Rýchlemu vzostupu nezabránila ani čínska regulácia

Cesta za rekordným zápisom nebola vôbec jednoduchá a počas 10 mesiacov vytrvalého rastu prišlo viacero prekážok. Tou najväčšou bolo zavedenie regulácie kryptomien v Číne, po ktorej sa zatvorili všetky burzy obchodujúce s akýmikoľvek digitálnymi platidlami. Cena Bitcoinu sa vtedy prepadla, no netrvalo dlho, aby sa vyrovnala aj s touto výzvou. Podobné prekážky si však na ňu počkajú aj budúci rok, nakoľko reguláciu ohlásilo viacero krajín vrátane Ruska.

Po kryptomene už siahajú aj vrcholoví investori

Príbeh Bitcoinu nenechal chladných ani vrcholových investorov, ktorí nemohli prehliadnuť úspešnú cestu tejto kryptomeny. Už dávnejšie sa o ňu začali zaujímať správcovia hedžových fondov, ktorí investovaním do nej podporujú diverzifikáciu svojich aktív. Z veľkých hráčov, ktoré prejavujú o Bitcoin záujem, musíme spomenúť aj banku Goldman Sachs, ktorá možnosť obchodovať s týmto typom platidla pridala do svojho portfólia.

Na finančných trhoch sa nafukuje ďalšia bublina

Prekonanie hranice 7 000 dolárov podľa odborníkov neznamená nič v porovnaní s tým, čo má v nasledujúcich mesiacoch prísť. Pokiaľ Bitcoin neohrozí spomínaná regulácia v minimálne 13 krajinách vrátane Ruska, o rok môže pokojne disponovať hodnotou 10 000 – 15 000 USD. Avšak všetkým je jasné, že v súvislosti s jej rastom ide o nafukovanie ďalšej veľkej bubliny.

Každá z kryptomien je nevyspytateľná a inak to nie je ani v prípade Bitcoinu, no práve to je pre mnohých investorov hľadajúcich možnosť riskovať lákadlom. Jej budúcnosť zatiaľ vyzerá sľubne a napriek predpokladaným otrasom má jej hodnota naďalej raketovo rásť. Už teraz je možné, že Bitcoin stúpa k novej méte a rekordných 7 000 dolárov bude čoskoro minulosťou.

Zdroje : coindesk.com, cnbc.com, kryptomoeny.com,

Odber HABERL News

Získajte aktuálne informácie zo sveta financií a spravujte svoje investície ešte rozumnejšie. Prihláste sa na odber HABERL newslettra.