Budúcnosťou slovenských investícií sú reality a startupy

HABERL
14. júla 2016

Neustále turbulencie na finančných trhoch nútia obchodníkov hľadať nové príležitosti, vďaka ktorým budú ich investície viac v bezpečí. Možností je viacero a každý investor si môže vybrať podľa toho, čo sa najviac hodí k jeho obchodnej stratégií a typológií jeho charakteru ako finančníka. Čoraz viac investorov považuje za tú správnu voľbu práve reality a startupy.   Ak sa bližšie pozrieme […]

Neustále turbulencie na finančných trhoch nútia obchodníkov hľadať nové príležitosti, vďaka ktorým budú ich investície viac v bezpečí. Možností je viacero a každý investor si môže vybrať podľa toho, čo sa najviac hodí k jeho obchodnej stratégií a typológií jeho charakteru ako finančníka. Čoraz viac investorov považuje za tú správnu voľbu práve reality a startupy.

 

Ak sa bližšie pozrieme na investičnú stratégiu našich najšikovnejších obchodníkov, všimneme si jednu zásadnú spojitosť. Tou je čoraz rýchlejšie rastúca orientácia na reality a startupy, do ktorých sú investori ochotní vkladať stále väčšiu časť svojho kapitálu. Spôsobujú to viaceré dôvody, medzi ktorými vedie najmä stabilita hodnoty realít a očakávanie výrazne rastúceho potenciálu startupov. A nie je žiadne prekvapenie, že tieto dve oblasti majú byť budúcnosťou slovenských investícií.

 

Reality sú najväčšou zárukou bezpečného investovania

Nehnuteľnosti stáli na vrchole pozornosti investorov už viackrát, pričom vždy išlo o obdobia poznačené výkyvmi v ekonomike. Niečo podobné sa deje aj v súčasnosti, takže po rokoch sa opäť dostávajú k slovu a investície do realít dosahujú rekordné čiastky. Trend vyhľadávania nehnuteľností zo strany investorov prebieha aj na Slovensku a mnohí investori začali meniť akcie a dlhopisy za pozemky a rezidenčné objekty.

Reality, do ktorých sa investuje najviac peňazí :

 

        stavebné pozemky a poľnohospodárska pôda v lukratívnych lokalitách

        moderné rezidenčné objekty, najmä byty situované v centrách miest

        logistické haly, priemyselné objekty a komerčné priestory na obchod

 

So startupmi sa spájajú očakávania vysokých výnosov

Pri startupoch sa viacnásobných boomov zapísaných do histórie nedočkáme z pochopiteľných dôvodov. Ich expanzia začala až v dobe moderných technológií a pokrokových inovácií vedy, takže investori sa na nich v minulosti veľmi orientovať nemohli. Dnes je situácia iná a mnohé startupy si dokážu vybudovať ohromný potenciál, ktorému investori veria natoľko, že do neho investujú milióny až miliardy. Ich potenciál je dobre ohodnotený aj u nás, čo vedie investorov k presmerovaniu svojho kapitálu práve do začínajúcich firiem sľubujúcich bohaté zisky.

Startupy, ktoré si získavajú najväčšiu pozornosť :

 

        nové technologické projekty zamerané na IT sektor

        projekty rozvíjajúce medicínu a farmaceutický priemysel

        firmy zamerané na výrobu a distribúciu nových biotechnológií

        mobilné a softvérové technológie na podporu marketingu

 

Nakoľko konzervatívne myslenie domácich investorov spojené s opatrnosťou a vsádzaním na to osvedčené sa mení pomalým tempom, dlhopisy a zmenky budú ešte dlho ovládať najväčší podiel celkového objemu investícií. Neistota na finančných trhoch a časté výkyvy okolo akcií a komodít však mnohých investorov nasmeruje na niečo bezpečnejšie a stabilnejšie. Práve to je šanca pre reality a startupy, ktoré sú vo svete cenené ako investície budúcnosti, čo postupne začínajú chápať aj naši finančníci.

Zdroj: realexpert.sk

Odber HABERL News

Získajte aktuálne informácie zo sveta financií a spravujte svoje investície ešte rozumnejšie. Prihláste sa na odber HABERL newslettra.