Investori budú môcť vsadiť na nový fond od Fidelity International

HABERL
25. marca 2019

Ďalšia zaujímavá príležitosť pre investorov z celého sveta. A údajne celkom atraktívna príležitosť schopná prinášať slušné zisky. Práve takou má byť nový fond od spoločnosti Fidelity International. Portfólio finančníkov z celého sveta môže byť opäť o niečo pestrejšie. Na investičnú scénu sa totiž už čoskoro dostane nový fond. Jedná sa o Global Communications Fund od spomínanej spoločnosti Fidelity International. Tá […]

Fidelity International

Ďalšia zaujímavá príležitosť pre investorov z celého sveta. A údajne celkom atraktívna príležitosť schopná prinášať slušné zisky. Práve takou má byť nový fond od spoločnosti Fidelity International.

Portfólio finančníkov z celého sveta môže byť opäť o niečo pestrejšie. Na investičnú scénu sa totiž už čoskoro dostane nový fond. Jedná sa o Global Communications Fund od spomínanej spoločnosti Fidelity International. Tá už pár dní pripravuje jeho skoré spustenie, ku ktorému by mohlo prísť niekedy na jar.

Orientácia na komunikačné služby

Predstavitelia Fidelity International už dávnejšie avizovali založenie nového fondu. V rámci snahy ospustenie investičného nástroja schopného prinášať zisky a budovať plusový rankingsa vedenie spoločnosti rozhodlo vsadiť naodvetvie komunikačných služieb.Chystaný Global Communications Fund tak bude slúžiť na vyhľadávanie najlepších investícií v tomto sektore. Tým má zároveň lákať investorov hľadajúcich výnosné príležitosti s dlhodobým potenciálom.  

Perspektíva v rastúcom sektore

Orientácia na spomínané odvetvie nie je náhodná. Za týmto krokom stojí najmä rýchly rozvoj celého informačného sektora súvisiaceho s komunikačnými službami a technológiami. S tým sa spája aj aktuálny vzostup hodnoty rôznych akcií z tejto oblasti a ich veľmi dobré vyhliadky zhodnocovania do ďalších mesiacov alebo rokov. Niektorí analytici dokonca hovoria, že akcie spoločností z tohto segmentu môžu v najbližších 2 rokoch dosiahnuť najrýchlejší rast na trhu.

Fakty o novom investičnom fonde:

– fond bude fungovať v režime GICS (Global Industry Classification Standard)

– podoba fondu bude vystupovať vo forme Open Ended Investment Company

– správcom fondu bude Sumant Wahi, jeden z manažérov Fidelity International

Fond s celosvetovou pôsobnosťou

Už samotný názov napovedá, že tento fond bude mať globálnu pôsobnosť. Príležitosť vsádzať na lukratívne obchodné príležitosti tak budú mať investori z celého sveta. Chýbať nebudú ani trhy v rozvojových krajinách. Práve tie môžu byť už v blízkej budúcnosti cieľom niekoľkých monopolov z oblasti telekomunikácií a ďalších komunikačných služieb.

Presné informácie o spustení spomínaného fondu zatiaľ Fidelity International nezverejnila. Prvé reálne investície by však mohli prebehnúť na jar. Pre investorov to bude za posledné mesiace ďalšia atraktívna možnosť, ako výhodne investovať.

Zdroj: www.investmenteurope.net, www.reuters.com

Odber HABERL News

Získajte aktuálne informácie zo sveta financií a spravujte svoje investície ešte rozumnejšie. Prihláste sa na odber HABERL newslettra.