Je za poklesom Tesla Apple Electric Car ?

HABERL
20. februára 2015

Tesla Motors Inc (NASDAQ:TSLA), známejšia pre ich Tesla Roadster, prvé plne elektrické športové auto a pre ich Model S, plne elektrický luxusný sedan, jej akcie klesli. Čo mohol byť problém ? V článku časopisu The Street diskutovali o detailoch príčin tohto problému, ktoré Tesla Motors Inc(NASDAQ:TSLA) mala. Neskôr sa v Bloombergských reportážach objavila možná príčina, […]

Tesla Motors Inc (NASDAQ:TSLA), známejšia pre ich Tesla Roadster, prvé plne elektrické športové auto a pre ich Model S, plne elektrický luxusný sedan, jej akcie klesli. Čo mohol byť problém ?
V článku časopisu The Street diskutovali o detailoch príčin tohto problému, ktoré Tesla Motors Inc(NASDAQ:TSLA) mala. Neskôr sa v Bloombergských reportážach objavila možná príčina, ktorá hovorila o Apple Inc. (NASDAQ:AAPL), ktorý tiež pracuje na elektrickom automobile, ktoré by mohlo byť veľkou výzvou pre Teslu.

Apple Inc. (NASDAQ:AAPL) si najal mnoho profesionálnych expertov z automobilového priemyslu pre tento projekt elektrického auta, ktorý sa stal týmto krokom výzvou nielen pre Teslu, ale taktiež pre ostatných automobilových velikánov ako sú Ford Motor Company(NYSE:F) a General Motors Company (NYSE:GM).

„Hodnotíme predaj Tesly. Predaj je sprevádzaný niekoľkými významnými slabinami, v ktoré veríme že budú mať väčší vplyv ako hocijaké silnejšie stránky a môžu sťažiť investorom ich prácu, udržať na svetle sveta viac pozitívnych výsledkov. Slabina firmy môže byť videná v niekoľkých oblastiach, ako napríklad ich znižujúci sa príjem, zlé vracanie ich vlastného kapitálu, slabý peňažný obrat a taktiež slabé príjmy za ich akcie.“ Takto hodnotili Teslu The Street na ich webovej stránke. Hlavným dôvodom k takejto recenzii bolo zistenie, že prínos do Tesly klesol o 561.8% oproti minulému roku čo predstavovalo od -$16.26 milónov do -$107.63 miliónov. ROE znížil počas minulého roku porovnateľne toľko ziskov v minulom štvrťroku. Zníženie bolo zrátané na -$86.40 miliónov (166.58%) oproti rovnakému štvrťroku vlani. Ich zisková marža je momentálne nižšia ako by bola vhodná, ktorá je 34.46%, aj keď Tesle sa podarilo zvýšiť ziskovú marži v porovnaní s rovnakým obdobím minulého roka, čistý zisk vo výške -11.25%, má horšie výsledky ako priemer tohto odvetvia.

Je Apple vážnym „súperom“ pre Teslu alebo postaví iba kópie na ich projekty a nápady? Ak vložia do tohto elektrického auta svoju snahu a pomôžu si peniazmi zo svojho biznisu tak nebudú pre Teslu jednoduchým súperom. Aj s veľmi malými skúsenosťami Apple má stále dobrú budúcnosť a silu. Je to elektronická firma číslo jedna keď dôjde na bezpečnosť a spoľahlivosť a tieto 2 faktory sú hlavnými faktormi, ktoré pomôžu tomu aby boli uznávaní medzi ostatnými automobilovými firmami a taktiež chválení zákazníkmi. Každý by si chcel sadnúť do auta, ktoré je pohodlné, bezpečné a má logo Apple na streche, dverách, kapote (alebo na všetkých troch).

Tesla sa možno teraz nevyvíja dobre, ale je to stále premiérové meno a jednotka na trhu v elektromobilovom priemysle, ktoré prišlo ako prvé k elektrickým autám a má veľký náskok pred konkurenciou. Môžu prísť s nejakými inováciami a vylepšeniami v ich autách zahŕňajúce dizajn, výdrž batérii a výkon, pomocou ktorých by Teslu zákazníci preferovali viac ako ostatné značky , zákazníci Tesly majú lepší servis, ktorý iné značky neponúkajú. Môže to byť trochu ťažké pre Teslu, ale ak budú ostatné firmy na výzvu pripravené my veríme, že to Tesala zvládne.

Dnes 19.02.215 si Tesla pripísala 3,54%, aktuálna cena akcie je 211,71.

Zdroj:insidermonkey.com

Odber HABERL News

Získajte aktuálne informácie zo sveta financií a spravujte svoje investície ešte rozumnejšie. Prihláste sa na odber HABERL newslettra.