Larry R. Williams – majster v obchodovaní s komoditami

HABERL
9. mája 2017

Muž, ktorý našiel spôsob ako spraviť z investovania do komodít zlatú baňu. No nielen to, skúsenosti a praktické poznatky zo svojej práce sa mu podarilo odovzdať aj v podobe cenných teoretických návodov. Reč je o Larry R. Williamsovi, majstrovi v obchodovaní s komoditami a autorovi úspešných motivačných bestsellerov. Síce nepatrí k najbohatším mužom sveta, no určite ho môžeme zaradiť medzi najšikovnejších. Americký špecialista […]

Muž, ktorý našiel spôsob ako spraviť z investovania do komodít zlatú baňu. No nielen to, skúsenosti a praktické poznatky zo svojej práce sa mu podarilo odovzdať aj v podobe cenných teoretických návodov. Reč je o Larry R. Williamsovi, majstrovi v obchodovaní s komoditami a autorovi úspešných motivačných bestsellerov.

Síce nepatrí k najbohatším mužom sveta, no určite ho môžeme zaradiť medzi najšikovnejších. Americký špecialista na komoditný trh dokázal to, čo sa nepodarilo jeho predchodcom. Ako jeden z mála ľudí zarobil vďaka vlastným investičným stratégiám milióny za rekordne krátky čas. Jeho meno sa tak navždy zapísalo do histórie najlepších investorov planéty.

Na počiatku sa sústredil na akciové trhy

Williamsove začiatky sa spájajú s pôsobením na amerických akciových trhoch. Práve na nich získaval prvé skúsenosti so svetom investovania a hľadal vhodné spôsoby ako sa dopracovať k rastúcim výnosom. Osud mu však evidentne našepkával, že svoju cestu musí nasmerovať do inej oblasti, v ktorej chýbal veľký investičný majster, akým bol práve on.  

Svoj potenciál zužitkoval v komoditách

Či už to bol samotný osud alebo len nedostatok kapitálu, Williams časom presedlal z akcií na komodity. Pri nich nepotreboval také vysoké imanie a okrem toho, cesta za ziskom z komodít sa v tom období zdala náročná, no podstatne otvorenejšia. To ho nútilo vytvárať nové účinné stratégie, no zdá sa, že práve nepriaznivá situácia ho viedla k bojovnosti, rozvahe a kreativite znamenajúcej úspech. 

Miliónový výnos za jeden jediný rok

Tých úspechov bolo vo Williamsovom živote síce viacero, no do dejín sa zapísala hlavne jeho schopnosť zarobiť milión dolárov za jediný rok. Stalo sa tak pri vstupnom vklade len „10 000 dolárov,“ ktoré v období 12 mesiacov premenil na milión. To zopakoval viackrát, čím sa ako jeden z mála ľudí stal viacnásobným víťazom šampionátu komoditných investorov World Cup Championship of Futures Trading. Ten neskôr vyhrala aj jeho dcéra, dokonca ako 16-ročná.

Autor motivačných kníh pre obchodníkov

Známy americký investor si svoje znalosti nemienil zobrať do hrobu. Po dlhých rokoch praxe sa s nimi začal deliť aj prostredníctvom publikácií, ktorá jedna po druhej zaplavili knižný trh. Najznámejšou je Jak jsem vydělal milion dolarů obchodováním komodit, bestseller z roku 1979, ktorý vyšiel aj v českom preklade. Jeho iniciatíva podporovať investorov tak nabrala na obrátkach a do sveta financií vniesla ešte viac motivácie, ambícií a hlavne viery v úspech.

Jeden z najlepších investičných mágov 20.storočia bude čoskoro oslavovať 75.rokov. Počas narodeninovej oslavy môže spomínať na svoj veľký životný príbeh plný úspechov, o ktoré sa podelil s celým svetom. Vďaka tomu bude meno tohto ambiciózneho obchodníka v povedomí investorov, nielen tých komoditných,  rezonovať navždy.

Zdroje : investopedia.com, futuresmag.com, ireallytrade.com, bettersystemtrader.com

Odber HABERL News

Získajte aktuálne informácie zo sveta financií a spravujte svoje investície ešte rozumnejšie. Prihláste sa na odber HABERL newslettra.