Mladí a bohatí : Predstavujeme najmladších miliardárov

HABERL
28. apríla 2015

Úspechy nie sú zadarmo a cesta k nim vyžaduje úsilie, pracovitosť a dôveru vo svoje schopnosti. Vďaka tomu sa dokázali niektorí ľudia dostať k rozsiahlemu bohatstvu v pomerne mladom veku, čím vyvrátili zaužívané presvedčenie, že bohatým sa môže stať len starší človek s niekoľkoročnými skúsenosťami. Vek nie je na ceste k bohatstvu žiadnou prekážkou, čo potvrdzujú aj najmladší miliardári sveta. Na základe svojej […]

Úspechy nie sú zadarmo a cesta k nim vyžaduje úsilie, pracovitosť a dôveru vo svoje schopnosti. Vďaka tomu sa dokázali niektorí ľudia dostať k rozsiahlemu bohatstvu v pomerne mladom veku, čím vyvrátili zaužívané presvedčenie, že bohatým sa môže stať len starší človek s niekoľkoročnými skúsenosťami.

Vek nie je na ceste k bohatstvu žiadnou prekážkou, čo potvrdzujú aj najmladší miliardári sveta. Na základe svojej práce alebo aspoň dedičstva sa zaradili medzi najbohatších ľudí sveta bez ohľadu na ročník narodenia. Do tejto skupiny spadá viacero podnikateľov, ktorí sa dostali k veľkému majetku už pred dovŕšením 35 rokov a my si ideme predstaviť najúspešnejších z nich.

Mak Zuckerberg

Slávny zakladateľ Facebooku má údajne majetok v hodnote 44 mld. USD, čo ho radí medzi najbohatších ľudí sveta vôbec. Aj keď 30-ročný Zuckerberg bol obviňovaný z ukradnutia nápadu, realita je taká, že je šéfom prestížnej sociálnej siete, vďaka čomu patrí k miliardárom.

Eduardo Saverin

Kto pozná príbeh o vzniku Facebooku, ten by mal vedieť aj o sporoch medzi Zuckerbergom a Eduardom Saverinom. Títo dvaja páni sa na úspešnom nápade podieľali spolu, no Saverin neskôr odišiel. V spoločnosti mu však ostal 5% podiel, ktorý mu zarobil viac ako 2mld. USD.

Dustin Moskowitz

Ďalší z autorov nápadu založenia Facebooku bol práve Dustin Moskowitz. Podobne ako Saverin však odišiel od spolupráce s Zuckerbergom a založil novú sociálnu sieť s názvom Asana. Tá už nezožala taký úspech, no Moskowitz stihol zarobiť takmer 4 mld.USD.

Evan Spiegel

Podľa najnovších informácií je najmladším miliardárom súčasnosti práve Evan Spiegel. 24-ročný Američan vyvíja aplikácie pre spoločnosť Snapchat a s jej úspechom sa dostal k majetku okolo 1,5mld.USD aj on.

Bobby Murphy

Spiegelovým partnerom pri vývoji úspešných aplikácií bol Bobby Murphy, ktorý je len o dva roky starší, takže patrí k ďalším mladým miliardárom. Jeho bohatstvo sa pohybuje rovnako na úrovni 1,5mld.USD.

Elizabeth Holmes

31-ročnej americkej podnikateľke sa podarilo vypracovať úplne od nuly. Pred 12 rokmi založila spoločnosť Theranos, ktorá sa venuje testovaniu krvi a napredovanie jej firmy ju posunulo medzi  najmladších miliardárov.

Julio Mario Santo Domingo

Tretí z miliardárov, ktorý nemá ani 30, je 25-ročný dedič veľkého pivovarníckeho impéria. K bohatstvu sa dostal ako právoplatný dedič po otcovi s rovnakým menom, ktorý bol úspešný kolumbijský obchodník.

 

Zarábajú najmä na technológiách a realitách 

V súčasnosti sa odhaduje, že miliardárov je na svete zhruba dvetisíc. Tí mladí s vekom do 35 rokov tvoria dosť malý podiel, no väčšinou sú pre verejnosť zaujímavejšími osobnosťami z jediného dôvodu. Na rozdiel od ostatných obchodníkov sa k bohatstvu dostali skoro. Či už ide o dedičov alebo predali nápad za milión, väčšinu spája odvetvie, v ktorom sa pohybujú. A podľa ich úspechov to vyzerá, že najlepšie sa dá zarobiť v technických oblastiach, realitách a spracovateľských odvetviach.

Najmladší miliardári sveta sú tým najlepším príkladom pre začínajúcich obchodníkov. Vďaka ich príbehom môžu veriť v skorý úspech ešte viac a pustiť sa do tvrdej práce vedúcej k cieľu. Nech už využívate akékoľvek stratégie a obchodujete na ktorýchkoľvek finančných trhoch, predstavení miliardári Vás môžu celkom dobre inšpirovať a ukázať, že zbohatnúť v mladom veku je určite možné.

Zdroje : webnoviny.sk, forbes.com, aktuality.sk, investicne.sk

 

Odber HABERL News

Získajte aktuálne informácie zo sveta financií a spravujte svoje investície ešte rozumnejšie. Prihláste sa na odber HABERL newslettra.