Môžete investovať s minimom peňazí ?

HABERL
2. marca 2015

Je investovanie len pre bohatých obchodníkov, ktorí točia veľké sumy alebo ponúka šancu aj investorom s malým kapitálom? Dá sa dostať na finančné trhy a uspieť bez veľkých vkladov alebo musíte zarobiť dosť, aby ste mohli byť súčasťou tohto sveta?  Investovanie na finančných trhoch je vysnívanou činnosťou mnohých z nás. Vo väčšine prípadov je hlavnou motiváciou vykonávanie nejakej […]

Je investovanie len pre bohatých obchodníkov, ktorí točia veľké sumy alebo ponúka šancu aj investorom s malým kapitálom? Dá sa dostať na finančné trhy a uspieť bez veľkých vkladov alebo musíte zarobiť dosť, aby ste mohli byť súčasťou tohto sveta? 

Investovanie na finančných trhoch je vysnívanou činnosťou mnohých z nás. Vo väčšine prípadov je hlavnou motiváciou vykonávanie nejakej zaujímavej činnosti, získavanie nových poznatkov o obchodovaní, pohyb vo svete financií a samozrejme hľadanie cesty k získaniu slušných výnosov, ktoré by sa stali zdrojom príjmu. Mnoho takýchto snov však stroskotáva na nedostatku kapitálu a potenciálni investori sa k tejto činnosti ani nedostanú. Dobrou správou je, že obchodovať sa dá aj s minimom peňazí, čo ponúka šancu množstvu ľudí.

Zabudnite na klasické sporenie

Už dávno neplatí, že s málom peňazí na burze nepochodíte a k dispozícií Vám ostanú len rôzne formy sporenia v bankách alebo poisťovniach. V súčasnosti nie ste ani s minimom financií odkázaní na termínované účty alebo nejaké investičné poistenia, ktorých zhodnotenie je minimálne a skôr ponúka možnosť ako udržať peniaze pokope namiesto ziskov. Existujú aj iné zaujímavé varianty, pri ktorých je šanca tešiť sa z poriadnych výnosov a stať sa aktívnym finančníkom, úplne reálna

Aj napriek nízkemu kapitálu môžete skúsiť investovať týmito spôsobmi : 

Šancou sú podielové fondy

Aj keď podielové fondy nepatria k najvýnosnejším príležitostiam, mnohým ľuďom poskytujú priestor na investovanie práve vďaka nižšej hranici vkladov. Vzhľadom na to sú dosť využívané a investície v nich sa pohybujú v slušných číslach. S cieľom nájsť správnu investičnú príležitosť si treba vybrať vhodný fond a aktuálne sa oplatí niektorý z akciových alebo peňažných fondov. Aj napriek nízkej vstupnej hranici tu ľudia vkladajú čiastky pohybujúce sa v stovkách až tisíckach eur.

Plusy podielových fondov Mínusy podielových fondov
v dobrom období končí väčšina fondov v ziskudlhšia doba návratnosti peňazí
predpoklad návratnosti vkladu je dosť vysokýniektoré fondy sú rizikovejšie
úspešné fondy prinášajú výnos pár percentvýšku zárobku neviete predpokladať

Účet u online brokerov sa zdá najideálnejší

Ešte lepším riešením ako podielové fondy je otvorenie účtu u online brokerov. V tomto prípade sa jedná o jednoduchú formu investovania, ktorej cieľom je dostať sa k zaujímavým výnosom aj napriek nižšiemu kapitálu. Celý systém investovania prebieha na báze výberu brokera a jeho následného splnenia požiadavky na otvorenie konta. Postup je celkom ľahký a čo je podstatné, väčšina brokerov umožňuje začať s pár stovkami eur.

Na zhodnotenie Vašich investícií pomocou účtu u online brokera vplýva viacero faktorov. Dôležitý však bude aj výber konkrétneho brokera, nakoľko ten má schopnosť „zasvätiť“ Vás do finančného sveta. Od výberu takisto závisia aj poplatky za služby, spektrum dostupných trhov a šanca dostať sa k manuálom a online seminárom pomáhajúcim Vám s obchodovaním.

Výhody oslovenia kvalitných online brokerov :

        možnosť obchodovať na mnohých medzinárodných trhoch

        schopnosť investovať aj s nízkym vkladom, napríklad od 500€

        celý mechanizmus obchodovania prebieha pomocou internetu

        niektorí brokeri vyžadujú minimálne poplatky v desatinách percenta

Nie je to tak dávno, čo platil názor, že investovanie je určené len pre majetných ľudí s vysokými aktívami. Klasické investičné trhy s akciami, komoditami alebo dlhopismi vyžadovali vyššie vklady a po započítaní rôznych poplatkov sa tieto čiastky vyšplhali na stovky až tisícky eur, čo nedávalo možnosť investovať ľuďom s nízkym kapitálom. Našťastie je toto presvedčenie mylné a v súčasnosti môžete investovať aj s niekoľkými stovkami eur.

FOTO:http://www.marketintelligencecenter.com

 

Odber HABERL News

Získajte aktuálne informácie zo sveta financií a spravujte svoje investície ešte rozumnejšie. Prihláste sa na odber HABERL newslettra.