Osobnosti HABERLu – Robert Záhorčík

HABERL
28. októbra 2021

Prinášame vám ďalšiu časť zo série Osobnosti HABERLu. Dnes vám predstavíme nášho Wealth Managera, Roberta Záhorčíka.

V minulej časti sme vám predstavili Nadeždu Holečkovú, našu Chairman Of The Supervisory Board. Dnes sa pozrieme na nášho Wealth Managera, Roberta Záhorčíka.

Robert Záhorčík je vo svete investícií už 9 rokov.

„Študoval som na súkromnej obchodnej akadémií LIBERTA ekonomické zameranie, kde ma najviac bavilo účtovníctvo a ekonómia. Nakoľko mal otec svoju obchodnú spoločnosť, predstavoval som si, že raz po ňom prevezmem spoločnosť a prinesiem do rodinnej firmy mladú krv. Po skončení strednej školy sa moje plány zmenili a zamestnal som sa ako samostatný účtovník. Po pár rokoch som ale zistil, že účtovníctvo nie je celkom to, čo chcem robiť, a preto som si hľadal iné zameranie vo svete financií a ekonomiky. Začal som pracovať ako maklér pre jednu investičnú skupinu. Tam som pochopil, že svet financií a práca s klientami je pre mňa presne to, čo hľadám.“

„Do spoločnosti HABERL som prišiel v januári tohto roka, po osem ročnom pôsobení v inej finančnej skupine, kde som už pociťoval potrebu zmeny. Uvítal som príležitosť spolupracovať so spoločnosťou HABERL, nakoľko sa mi veľmi páči firemná politika a tiež možnosti investícií pre klientov. Myslím si, že sme moderná spoločnosť, ktorá vie klientom ponúknuť medzinárodné, ale aj slovenské možnosti investovania.“

Jeho primárnou prácou v spoločnosti HABERL je akvizícia nových klientov, práca s existujúcimi a vytváranie dlhodobých business vzťahov s klientmi.

Pripravili sme si pre Roberta pár otázok z pracovnej a súkromnej sféry.

Kto je človek, ku ktorému najviac vzhliadate, a ktoré vlastnosti si na ňom ceníte?

Určite to je môj otec, nakoľko má dlhodobé skúsenosti ako obchodník a podnikateľ, tak dokážeme spolu viesť niekoľkohodinové rozhovory o rôznych témach, pričom sa snažím čerpať z jeho skúseností.

Na ktorý úspech, ste najviac hrdý?

Samozrejme je ich viac, ale určite medzi svoje najväčšie úspechy zaraďujem zmenu svojho myslenia pri stresových situáciách. Keď som bol mladší, bol som viac výbušný a veľmi ľahko ma stres a rôzne situácie vyviedli z miery. Teraz som hrdý na to, že viem tieto situácie riešiť inak ako pred tým.

Čo si najviac ceníte na vašich kolegoch?

Priateľský prístup, otvorenosť, dobrý kolektív, ktorý vytvára príjemnú, niekedy až humornú pracovnú atmosféru.

Čo je vašim pracovným cieľom?

Mojim pracovným cieľom je spokojnosť mojich klientov a dlhodobá spolupráca s nimi.

Teraz prejdeme na sekciu otázok, v ktorej sa dozvieme niečo viac o súkromnej stránke Roberta.

Akým záľubám sa venujete vo voľnom čase?

Milujem rybárčenie. Som rybár srdcom aj dušou. Mám veľmi rád prírodu a vychádzky v nej. Taktiež sa už niekoľko rokov venujem boxu.

Preferujete dovolenku pri mori alebo na horách? Prečo?

Preferujem dovolenku v prírode, na rybách. Či už v zahraničí alebo tu na Slovensku. Som dobrodružný typ človeka, takže mi nerobí problém stráviť v prírode aj celý týždeň. Dovolenka je pre mňa dovolenkou, keď som ďaleko od ľudí. Potrebujem „ujsť“ od každodenného ruchu mesta, aby som si dokázal vyčistiť hlavu a načerpať energiu.

Načo si vo svojom živote potrpíte?

Nie som náročný človek, takže nemám nič konkrétne, na čo si potrpím v oblasti materiálnych vecí. Jediná vec, na ktorej si naozaj potrpím sú ľudia, ktorých mám okolo seba. Sú to iba ľudia, na ktorých sa môžem stopercentne spoľahnúť vo všetkých situáciách. Tak isto sa oni môžu spoľahnúť na mňa. Inak som skromný.

Čo vás vie rozosmiať?

Mám rád humor vo všetkých podobách, takže tých vecí, na ktorých sa zasmejem, je určite veľa.

Dúfame, že sme vám priblížili osobnosť Roberta Záhorčíka, ktorý je neoddeliteľnou súčasťou nášho tímu HABERL a nechali vás nazrieť hlbšie do vnútra našej investičnej skupiny HABERL.

Prajeme vám pekný deň a tešíme sa na vás opäť o mesiac, kedy si predstavíme našu Head of Backoffice, Angeliku Kocianovú.

Odber HABERL News

Získajte aktuálne informácie zo sveta financií a spravujte svoje investície ešte rozumnejšie. Prihláste sa na odber HABERL newslettra.