Ospravedlnenie za 100 miliónov!

HABERL
22. januára 2015

Známa spoločnosť Canarsie Capital, ktorá ešte koncom marca minulého roku spravovala majetok vo výške približne 100 miliónov dolárov skončila. Jej zakladateľ a riaditeľ, Owen Li, sa svojim klientom „úprimne ospravedlňuje“ za stratu všetkých ich peňazí. Z objemu spravovaného majetku spoločnosti ostalo už asi len 200.000$, čo asi ťažko pokryje zrejme nie veľmi spokojných klientov tejto […]

Známa spoločnosť Canarsie Capital, ktorá ešte koncom marca minulého roku spravovala majetok vo výške približne 100 miliónov dolárov skončila.

Jej zakladateľ a riaditeľ, Owen Li, sa svojim klientom „úprimne ospravedlňuje“ za stratu všetkých ich peňazí. Z objemu spravovaného majetku spoločnosti ostalo už asi len 200.000$, čo asi ťažko pokryje zrejme nie veľmi spokojných klientov tejto spoločnosti.

„Beriem na seba plnú zodpovednosť za tento strašný výsledok,“ vyjadril sa Li v liste adresovanom investorom, ktorý získala aj stanica CNBC.com.

List pokračuje ďalej, kde Owen dodáva, „Ja len dúfam že chápete, že som konal v najlepšej snahe – aj keď to bohužiaľ nevyšlo – dosiahnuť vyššie výnosy pre fond a investorov. Ale aj napriek tomu, konal som neuvážene, čo vám prinieslo tieto devastujúce straty pre ktoré neexistuje ospravedlnenie.“

Owen Li je bývalý trader Raj Rajaratnam’s Galleon Group, ktorá zruinovalo obchodovanie s inside informáciami. Rajaratnam je momentálne vo väzení, no Li nebol nikdy obvinený.

Ďalej Li v liste opisuje, ako posledné približne 3 týždne realizoval „agresívne operácie“, kedy špekuloval s opciami na plošný rast trhu. No akciové indexy klesali, čo spôsobilo obrovské straty.

Hovorca banky Morgan Stanley, ktorá je uvádzaná ako hlavný broker pre spoločnosť Canarsie Capital, sa odmietol ku situácii vyjadriť. Taktiež kajajúci sa majiteľ, ktorý určite v „dobrej viere chcel zohdnotiť klientské peniaze“ a je mu to „úprimne ľúto“, neodpovedá na maily a jediné vyjadrenie je práve formou daného listu.

Takže nech sa páči, 100 miliónové „prepáčte“!

 

Zdroj: cnbc.com

Odber HABERL News

Získajte aktuálne informácie zo sveta financií a spravujte svoje investície ešte rozumnejšie. Prihláste sa na odber HABERL newslettra.