Prínos úvodného obchodovania nanečisto pre nováčikov

HABERL
31. marca 2015

Pokiaľ sa chce človek niečomu aktívne venovať, najprv by si mal vybudovať pevné základy. K tomu patrí získavanie správnych informácií, pochopenie danej oblasti a v neposlednom rade tréning, ktorý prináša praktické zoznámenie s vybranou činnosťou. Toto pravidlo platí v každom obore a investovanie nie je žiadnou výnimkou. Každý začínajúci investor sa musí hneď v začiatkoch naučiť ako správne investovať. Tvorba stratégie, výber […]

Pokiaľ sa chce človek niečomu aktívne venovať, najprv by si mal vybudovať pevné základy. K tomu patrí získavanie správnych informácií, pochopenie danej oblasti a v neposlednom rade tréning, ktorý prináša praktické zoznámenie s vybranou činnosťou. Toto pravidlo platí v každom obore a investovanie nie je žiadnou výnimkou.

Každý začínajúci investor sa musí hneď v začiatkoch naučiť ako správne investovať. Tvorba stratégie, výber vhodných investičných príležitostí aj zohľadnenie psychologických faktorov patrí k základným prvkom vedúcim k osobnému napredovaniu a každý z nich musia investori pochopiť. V súčasnosti existuje jedna veľká pomôcka, vďaka ktorej sa môžu ľahko zasvätiť do nového trhového prostredia a nanečisto si vyskúšať, či sú pre investovanie nadaní.

Ako obchodovať nanečisto

Ak už teda nováčikovia majú šancu skúsiť obchodovať aj nanečisto, môžu sa obrátiť na príslušné demoúčty. Ich účel spočíva práve v zapraxovaní investora, predstavenia mu celého mechanizmu fungovania trhu a ponúknutia možnosti obchodovať s virtuálnymi peniazmi. Na základe výsledkov pri tomto teste sa môže každý rozhodnúť, či je ochotný vstúpiť na riadny finančný trh a obchodovať s reálnymi finančnými prostriedkami. Samozrejme, že obchod so skutočnými peniazmi prináša emócie a investor sa môže dostávať pod psychologický tlak, no ako pomôcka k pochopeniu princípov investovania je táto forma vhodná tréningová možnosť.

Otváranie demoúčtov

Forma obchodovania nanečisto pozostáva z klasických demoúčtov, ktoré sa verne podobajú tým ozajstným. Jedná sa o internetový účet, ktorý sa dá vytvoriť po registrácii na webe a následne Vám bude pripísaný virtuálny kapitál. Potom môžete začať s tréningom a snažiť sa vytvárať správnu stratégiu ako uspieť. Dnes sú tieto demoúčty dosť rozšírené a nájdeme ich takmer na každom webe patriacom pod taktovku brokerov.

Organizujú sa aj súťaže

Ďalšou zaujímavosťou pre nováčikov môže byť aj pravidelná príprava súťaží medzi investormi testujúcimi demoúčty. Súťaže tohto typu sa organizujú v rámci simulácie bežného finančného trhu, takže účastníci si nielenže vyskúšajú obchodovanie nanečisto, ale rovno sa ocitnú medzi ďalšími obchodníkmi a v pomyselnom burzovom prostredí budú súťažiť o najväčšie výnosy. Aj takýto krok je prínosným tréningom a pomôže k lepšiemu zoznámeniu sa s reálnym trhom.

Aj keď finančných trhov je stále viac a neustále na nich pribúdajú nové investičné nástroje, čo môže na mnohých nováčikov pôsobiť komplikovane, veľkým plusom je ponúkaná možnosť vyskúšať si obchodovanie nanečisto. Vďaka tomu sa môžu začiatočníci zoznámiť s prostredím trhu a systémom investovania a bez vkladania kapitálu otestovať svoje zručnosti. Ak tiež patríte k takýmto nováčikom, máte rovnakú šancu vyskúšať si investovanie nanečisto, takže odporúčame to využiť.

Zdroje : investicne.sk, brokerjet.cz, investopedia.com, mesec.cz

Odber HABERL News

Získajte aktuálne informácie zo sveta financií a spravujte svoje investície ešte rozumnejšie. Prihláste sa na odber HABERL newslettra.