Projekt Green Atrium získal právoplatné stavebné povolenie a spúšťa predpredaj bytov

HABERL
2. septembra 2022

Green Atrium pozostávajúci z 83 bytov, 11 apartmánov, kancelárskych a obchodných priestorov sa už teraz teší veľkej obľube.

Nový projekt divízie HABERL Real Estate sa nachádza v najzelenšej mestskej časti Bratislavy – Ružinov. Záujemcov prekvapí nadčasovými technológiami. Okrem zelených striech a vnútrobloku, sa môžu majitelia tešiť nízkym prevádzkovým nákladom vďaka tepelným čerpadlám, ktoré využívajú na vykurovanie a chladenie bytov podzemnú vodu.

Čo bude nasledovať po právoplatnom stavebnom povolení?

Po právoplatnom stavebnom povolení bude nasledovať začiatok výstavby. Ten by mal začať prípravou územia na zakladanie, výkopmi stavebnej jamy a pažením stien pre podzemnú garáž koncom Septembra. Materiál získaný výkopovými prácami nájde svoje ďalšie využitie a bude znova použitý – na ekológiu sa dbá od začiatku výstavby.

Po výkopoch a príprave stavebnej jamy sa začne pracovať na založení žeriavov, a následne budú práce pokračovať základovou doskou. Harmonogram výstavby je momentálne vo finálnej fáze, no pevne veríme v plynulú výstavbu. Prvé kontúry nadzemných podlaží možno predpokladať v druhom kvartáli budúceho roka 2023.

Mohlo by Vás zaujímať: Do Bratislavy prichádza unikátny developerský projekt Green Atrium

Čo je hlavnými devízami projektu?

Devíz projektu Green Atrium je viacero. Medzi najväčšiu devízu projektu určite patrí jeho poloha. Ružinov je podľa nášho názoru živá mestská časť, ktorá sa vyznačuje veľkým podielom zelene a množstvom vybavenosti pre rodinný život. V blízkom okolí sa nachádzajú školy, škôlky, obchody, úrady, ale taktiež množstvo príležitostí pre voľnočasové aktivity. V pešej dostupnosti do 7 minút sa nachádzajú jazerá Kuchajda alebo Štrkovec.

Projekt tak isto poskytuje množstvo technologických “vychytávok”, ktoré by mali patriť do štandardu každého moderného bytového domu. Určite medzi ne patrí vykurovanie a chladenie zabezpečené prostredníctvom tepelných čerpadiel voda/voda. Obyvatelia sa vďaka tomu stanú nezávislí od konvenčných zdrojov na vykurovanie. Garáže bytového domu budú disponovať prípravou na nabíjanie elektromobilov – v prípade záujmu dokážeme pokryť celú garáž.

Podpora cyklomobility je riešená prostredníctvom samostatnej cyklomiestnosti, v ktorej sa budú nachádzať uzamykateľné boxy. Odzvonilo časom, kedy budete musieť svoj bicykel parkovať v pivnici, prípadne ho nosiť na balkón. To isté bude platiť aj pre kolobežky, ktoré budete môcť v boxoch aj nabíjať, a tým pádom ich nebude potrebné nosiť do Vašich bytov.

Kedy začne predpredaj bytov?

Predpredaj bytov sa začne v priebehu Septembra 2022. K dispozícií bude postupne blok A, B a apartmány bloku C.

Aká bude cena bytu?

Ceny bytov začínajú na 4 500 eur/m2. Finálny cenník bude dostupný po spustení predaja. Viac informácií sa dozviete na novej predajnej stránke www.bytygreenatrium.sk v druhej polovici septembra.

Odber HABERL News

Získajte aktuálne informácie zo sveta financií a spravujte svoje investície ešte rozumnejšie. Prihláste sa na odber HABERL newslettra.