Spoznajte Perennu Kei – najmladšiu miliardárku sveta

HABERL
22. januára 2016

Nemá ani 30 rokov a už sa stihla dopracovať k majetku vyše miliardy dolárov. Navyše, na rozdiel od mnohých amerických a európskych miliardárok nie je žiadnou dedičkou, aj keď k bohatstvu sa dostala viac-menej „darom.“ Reč je o žene menom Perenna Kei, ktorá sa napriek mladému veku stala inšpiráciou pre milióny obchodníkov po celom svete.   Spoločnosti zamerané […]

Nemá ani 30 rokov a už sa stihla dopracovať k majetku vyše miliardy dolárov. Navyše, na rozdiel od mnohých amerických a európskych miliardárok nie je žiadnou dedičkou, aj keď k bohatstvu sa dostala viac-menej „darom.“ Reč je o žene menom Perenna Kei, ktorá sa napriek mladému veku stala inšpiráciou pre milióny obchodníkov po celom svete.

 

Spoločnosti zamerané na zostavovanie rebríčkov najbohatších ľudí sveta sa v súčasnosti zhodujú, že na planéte žije viac ako stovka žien s majetkom presahujúcim miliardu dolárov. Toto číslo naďalej rastie, no kritici prichádzajú s výčitkami, že väčšina majetných žien je len dedičkami impérií po svojich otcoch alebo manželoch. Aj napriek tomu, máloktorým sa to podarí skôr než oslávia 30.narodeniny, takže ženy ako Perenna Kei sa okamžite stávajú stredobodom záujmu.

 

Najmladšia miliardárka z Hong Kongu

Perenna Kei sa preslávila ako mladá podnikateľka z Hong Kongu, ktorá sa nedávno stala najmladšou miliardárkou na svete. V histórií zostavovania rebríčkov najbohatších ľudí sveta sa ešte nestalo, aby nejaká žena prišla k miliardovému majetku v takomto mladom veku. Perenne sa to podarilo už v skorých 24 rokoch, čím vytvorila nový rekord medzi súčasnými miliardárkami. Bonusom je aj jej pôvod, pretože málo bohatých žien pochádza z ázijských krajín.

 

Nededila, no majetok dostala

 

Aj keď Perenna svoj majetok nededila, k jeho získaniu nevynaložila ani nejaké extra veľké úsilie. Získala ho totiž od otca, čínskeho developerského magnáta, ktorý jej venoval 85% podiel spoločnosti Logan Property Holdings Company Limited. Tým sa stala ďalším terčom nekonečných kritikov, ktorí sa k získavaniu majetku takouto cestou stavajú negatívne.

 

Z Perenny sa stala ambiciózna podnikateľka

 

Získať 85% podiel úspešnej developerskej spoločnosti Logan je obrovskou výzvou a zároveň zodpovednosťou. Na základe toho môžeme potvrdiť, že Perenna nedostala majetok zadarmo a jej úlohou je efektívne spravovať významnú firmu orientovanú na výstavbu realít, lízing a získavanie stavebných zákaziek. Už po prvých mesiacoch od prebratia väčšinového podielu sa mladá podnikateľka ukázala ako ambiciózna a jej práca napĺňa predpoklady manažmentu.

Záhada okolo súkromného života

 

Informácií o študijnom a pracovnom živote Perenny má verejnosť dosť, no odhaliť nejaké zaujímavosti z jej súkromného života sa zatiaľ nedarí. Mladá podnikateľka si údajne poctivo stráži svoje súkromie a nerada o ňom rozpráva pred médiami. Pre všetkých investorov je však podstatný jej pracovný život, ktorý ich môže inšpirovať a definitívne potvrdiť, že mladí ľudia dokážu aj napriek menším skúsenostiam úspešne nakladať s obrovským majetkom a riadiť veľké nadnárodné firmy.

Perenna Kei ako mladá ambiciózna podnikateľka je skvelou inšpiráciou pre dámy aj pánov zainteresovaných v oblasti obchodu a financií. O to viac obľúbenou sa stala medzi mladými investormi, ktorí majú radi motivačné príbehy a v prípade ďalších Perenniných úspechov sa im jej život ukáže ako správny príklad, ktorý môžu na svojej ceste zužitkovať.

 

Zdroje : forbes.com, aktuality.sk, journaldunet.com

Odber HABERL News

Získajte aktuálne informácie zo sveta financií a spravujte svoje investície ešte rozumnejšie. Prihláste sa na odber HABERL newslettra.