Viete, kto riadi(l) najväčšie investičné fondy ?

HABERL
18. augusta 2015

Úspech každej investičnej firmy sa začína premysleným nápadom a pevným odhodlaním zrealizovať konkrétny zámer v praxi. Za takýmto krokom stojí vždy šikovný obchodník, manažér alebo investor, ktorý so svojím tímom dokáže viesť spoločnosť s predpokladmi na dosiahnutie úspechu. Muži, ktorí stoja vo vedení najznámejších investičných fondov sveta, patria jednoznačne k nim. Úloha investičných fondov je v súčasnosti vo svete […]

money

Úspech každej investičnej firmy sa začína premysleným nápadom a pevným odhodlaním zrealizovať konkrétny zámer v praxi. Za takýmto krokom stojí vždy šikovný obchodník, manažér alebo investor, ktorý so svojím tímom dokáže viesť spoločnosť s predpokladmi na dosiahnutie úspechu. Muži, ktorí stoja vo vedení najznámejších investičných fondov sveta, patria jednoznačne k nim.

Úloha investičných fondov je v súčasnosti vo svete finančníctva takmer neodmysliteľná. Ich činnosť založenú na spravovaní aktív vyhľadávajú denne tisíce investorov vo všetkých kútoch sveta a osoby stojace v popredí štruktúry týchto fondov majú pravidelne plné ruky práce. Aj keď zostaviť rebríček najlepších fondov a najúspešnejších manažérov je dosť zložité, pretože ich výsledky sa okamžite menia, podľa objemu spravovaných aktív sa môžeme aspoň priblížiť k tomu, aby sme zistili, kto patrí v posledných rokoch k tým najlepším.

David Warren

Meno David Warren sa spája so známym švajčiarskym hedžovým fondom Brevan Howard Asset Management založeným len pre 13 rokmi. Bol to vraj sám Warren, vďaka komu vzrástli aktíva fondu pomerne rýchlo na viac ako 36mld.USD, čo sa podarilo za dosť krátke obdobie jeho funkcie riaditeľa.

Peter Clarke  

Úspešným mužom v oblasti investičných fondov sa stal aj Peter Clarke. Jeho hlavná práca spočívala vo vedení spoločnosti Man Group, ktorú založili ešte v 18.storočí v Londýne. Už vtedy sa táto spoločnosť venovala investovaniu a svoje zameranie nezmenila dodnes. Údajne stále spravuje aktíva za viac ako 40mld.USD, aj keď sa s ňou spájajú isté škandály.

Ray Dalio 

Hlavným predstaviteľom aktuálne najúspešnejšieho investičného fondu na svete s názvom Bridgewater Associates je Američan Ray Dalio. Jeho spoločnosti sa náramne darí, o čom svedčia aj prudko rastúce čísla. Už v roku 2013 spravoval fond 75mld.USD a v posledných rokoch jeho aktíva opäť vzrástli a to o niekoľko ďalších miliárd.

ETF fondy – flexibilný finančný nástroj

Larry Fink

Spoločnosť BlackRock má na čele schopných ľudí, medzi ktorými nechýba ani Larry Fink. Vďaka tomu vykazuje firma zisky, na čom má veľkú zásluhu práve Fink so svojou vedúcou pozíciou. Ten je známy hlavne kvôli efektívnemu systému riadenia rizík, ktorý dosť úspešne aplikoval aj pri svojich obchodných záležitostiach.

Jamie Dimon 

Slávny americký finančník Jamie Dimon je dnes jedným z najbohatších mužov planéty. Jeho úspechy sa spájajú najmä s bankou JPMorgan Chase, ktorá síce mala viacero zlých období, no stále spravuje aktíva v objeme nad 20mld.USD. Skúsenosti má aj s prácou pre nemenej známe spoločnosti ako American Express či Goldman Sachs.

Brady Dougan

Ďalším známym menom vo svete investovania je Brady Dougan, ktorý sa postavil na čelo CreditSuisse. Človek s veľkými organizačnými schopnosťami dostal jednu z najväčších svetových bánk k ďalším veľkým úspechom, čím vzrástol počet ňou spravovaných aktív.

Michaell Platt a Williams Reeves 

Dvojica preslávených finančníkov založila v roku 2000 spoločnosť BlueCrest Capital Management, ktorá vystupuje ako alternatívna investičná spoločnosť. Jej pôsobenie siaha do viacerých krajín, takže okrem londýnskeho sídla jej kancelárie nájdeme v New Yorku, Ženeve či dokonca v Singapure.

Zdroje : forbes.com, therichest.com, cnbc.com

Odber HABERL News

Získajte aktuálne informácie zo sveta financií a spravujte svoje investície ešte rozumnejšie. Prihláste sa na odber HABERL newslettra.