Záujem o investovanie do realít stúpa

HABERL
16. júna 2015

Investičné trhy sú dynamickými mechanizmami, ktoré prinášajú neustále zvraty. Vývoj na nich je premenlivý a tomuto dianiu sa musia prispôsobovať aj obchodníci. Vzhľadom na to sa snažia vyhľadávať nové investičné príležitosti, vďaka ktorým sa dokážu dostať k očakávaným výnosom. Spôsobov ako a kde investovať je viacero, takže orientácia na ten správny trh by mala byť základom obchodnej stratégie […]

city

Investičné trhy sú dynamickými mechanizmami, ktoré prinášajú neustále zvraty. Vývoj na nich je premenlivý a tomuto dianiu sa musia prispôsobovať aj obchodníci. Vzhľadom na to sa snažia vyhľadávať nové investičné príležitosti, vďaka ktorým sa dokážu dostať k očakávaným výnosom.

Spôsobov ako a kde investovať je viacero, takže orientácia na ten správny trh by mala byť základom obchodnej stratégie každého investora. Podľa typu správania pri investovaní by si mal vedieť zvoliť správny smer, ktorý ho dovedie k rozumným rozhodnutiam a jeho investície sa aj patrične zhodnotia. V kombinácií s flexibilitou, pomocou ktorej sa prispôsobí dianiu na trhoch, tak dokáže nájsť tie správne príležitosti a uspieť.

Aktuálne vzbudzujú záujem nehnuteľnosti 

V súčasnosti to vyzerá tak, že jedným z najlepších trhov, na ktorých sa skutočne oplatí investovať sú reality. Celý realitný sektor ukazuje, že nehnuteľnosti sú stále veľmi zaujímavé a ich význam pre finančníkov nie je vôbec náhodný. Na základe ich aktuálnej atraktivity je mnoho investorov rozhodnutých zmeniť stratégiu a svoj kapitál vkladať do nehnuteľností, ktoré už stabilne ponúkajú priestor na zhodnocovanie vkladov.

Vhodná alternatíva voči slabnúcim trhom

Hlavným dôvodom prečo sú reality ako investičná možnosť dosť žiadané, je relatívna stálosť ich hodnoty. To však neznamená, že nemenia ceny alebo nepodliehajú výrazným výkyvom spojeným so zmenami trhovej hodnoty. Podstatou ich stability je potenciál, ktorý investorom prinášajú a to z jediného dôvodu. Nové budovy pribúdajú neustále po celom svete, developeri vykazujú pozitívne čísla a moderné postupy podporujú rast stavebnej produkcie. Práve vďaka tejto perspektíve je takmer isté, že na rozdiel od dlhopisov, akcií či podielových fondov bude reality naďalej sprevádzať pozitívny vývoj a tým pádom aj zisky pre šikovných investorov.

Čo prináša investovanie do realít :

        vlastníctvo nehnuteľného majetku

        perspektívu zhodnocovania investície

        tvorbu osobných aktív so stúpajúcou hodnotou

        potenciál drahšieho predaja v budúcnosti

        šancu podporiť celkový vývoj na realitnom trhu

História investovania do realít je bohatá

Popularita investovania do realít nie je len nejakým prežitkom posledných rokov. Nejedná sa ani o žiadny sezónny boom, ktorý tu je len na krátke obdobie a potom sa stratí do zabudnutia. Obchodovanie s realitami má veľkú tradíciu a už z histórie si pamätáme viacero vrcholov na finančných trhoch, ktoré sa spájajú s expanziou investovania do realít.

Na realitách zarobili aj najväčší finančníci

O veľkom potenciáli realít vravia aj obrovské výnosy, ktoré pri nich získali najbohatší ľudia sveta. V podstate neexistuje miliardár, ktorý by nemal niečo spoločné s nehnuteľnosťami a časť svojich obchodov by neorientoval na výstavbu, prevádzkovanie či prenájom budov v atraktívnych lokalitách. Tento trend platí dodnes a snáď len špílmachri z oblasti informačných technológií sa realitám vôbec nevenujú.

Záujem o investovanie do realít je teda na vzostupe a vzhľadom na úspechy investorov sa dá očakávať ďalší nárast dopytu. Dobrá správa to je aj pre realitný trh, takže tešiť sa nebudú len finančníci. Aj analytici predpokladajú, že v najbližších rokoch môžu reality dokonca ovládnuť trh a investície v miliardách sa presunú z tradičných finančných trhov práve do nehnuteľností.

Možnosti investovania tu

Odber HABERL News

Získajte aktuálne informácie zo sveta financií a spravujte svoje investície ešte rozumnejšie. Prihláste sa na odber HABERL newslettra.