Osobnosti HABERLu – Nadežda Holečková

HABERL
17. septembra 2021

Prinášame vám ďalšiu časť zo série Osobnosti HABERLu. Sériu sme založili, aby sme našim klientom priblížili osobnosti našich členov tímu a ukázali pracovnú, ale aj osobnú časť ich životov.

V minulej časti sme vám predstavili Lukáša Svobodu, nášho Development Project Managera. Dnes sa pozrieme na našu Chairman Of The Supervisory Board, Nadeždu Holečkovú.

Nadežda Holečková má dlhoročné skúsenosti vo finančnom svete.

„Mám skúsenosti už takmer 6 desaťročí. Už v mladom veku som začala vnímať hodnotu peňazí. Vedela som, čo si môžem kúpiť za 1 Kčs a vždy som si nechala aj trochu nabudúce. To mi ostalo počas strednej školy aj vysokej školy, kedy som si privyrábala písaním a prepisovaním na písacom stroji. K tomu som ako bonus dostávala štartovné z volejbalu v Žiline i Bratislave. Keď iní koncom mesiaca „mleli z posledného“ a fúkali do prázdnych peňaženiek, ja som im požičiavala. Najviac ma však tešilo, že mi moji rodičia nemuseli prispievať na internát a stravu.“

Nadežda je ekonóm a celý svoj produktívny vek pracovala v sociálno-zdravotnícko-poisťovacom svete. Ku skutočnému finančnému svetu sa dostala náhodou, až v prvej dekáde tohto storočia.

„Pociťovala som krivdy minulosti v tejto oblasti, a preto som si chcela tento vzdelanostný deficit rozšíriť na Univerzite III. veku. Namiesto toho som vhupla do reálneho sveta kapitálového trhu a tam som postupne zisťovala, o čo sme svojimi úsporami cez životné poistenia spojené so sporením a cez mizerné produkty bánk prichádzali. Investície ma začali tak baviť, že ich robím dodnes. Veľmi ma baví sledovať, spokojnosť mojich klientov. Týmto sa mi naplnil opäť môj ďalší sociálny rozmer.“

Jej primárnou prácou, v pozícií predsedkyne dozornej rady, je dohľad nad celkovým chodom spoločnosti HABERL Wealth Management. Ďalšou časťou jej pracovnej náplne je starostlivosť o klientov. Od základných úkonov potrebných na to, aby klient mohol u nás investovať, ako je založenie účtu, predstavenie firmy, vyhodnotenie jeho finančnej situácie, nastavenie stratégie, informovanie o produkte ako takom a jeho fungovaní, o rizikách investovania, až po úhradu investovanej čiastky a s tým súvisiacich úkonov. Tu sa ale práca Nadeždy nekončí, ale skôr začína. Starostlivosť o klienta prebieha naďalej.

Pripravili sme si pre Nadeždu pár otázok z pracovnej a súkromnej sféry.

Kto je človek ku ktorému najviac vzhliadate, a ktoré vlastnosti si na ňom ceníte?

Nemám takýto idol. Ľudí čestných, pracovitých, cieľavedomých, férových a empatických si cením na každom poste. Veľmi sa mi k týmto métam približuje športovec Matej Tóth.

Na ktorý úspech, ste najviac hrdá?

Mám také tri úspešné vrcholy vo svojom živote. V športovom svete som bola najtechnickejšou hráčkou v ČSSR vo volejbale a medzinárodnou seniorskou majsterkou Slovenska v golfe. Ďalším vrcholom je moja rodina – dvaja synovia, traja vnuci a jedna vnučka a čestní, svedomití a veľmi pracovití ľudia – moji rodičia. Za tretí úspešný vrchol považujem priateľov v mojom okolí, ktorí sú pre mňa najväčším víťazstvom.

Čo si najviac ceníte na vašich kolegoch?

Na kolegoch si cením ich ľudský prístup. Sú to ľudia s nálepkou profesionáli

Čo je vašim pracovným cieľom?

Dobre poradiť klientovi a zhodnotiť jeho peniaze tak, aby aj v budúcnosti investoval znova. Jeho spokojnosť je aj našou.

Teraz prejdeme na sekciu otázok, v ktorej sa dozvieme niečo viac o súkromnej stránke Nadeždy.

Akým záľubám sa venujete vo voľnom čase?

Voľného času mám teraz viac. Športujem aktívne i pasívne. Križujem Slovensko a záhradkárčim. Mám veľmi rada „krásno“ a kvety to istia. Vytešujem sa z ich krásy, i z čistej krásy mojej inšpiratívnej vnučky. Čítam, lúštim, riešim hlavolamy a milujem svet okolo seba.

Preferujete dovolenku pri mori alebo na horách? Prečo?

Vyrastala som medzi Vysokými a Nízkymi Tatrami, takže odpoveď je jasná. Milujem Slovensko a jeho fascinujúcu prírodu. Aj počas tohto zložitého pandemického obdobia rada navštevujem Slovenský raj, Slovenské rudohoria, avšak radšej miesta málo frekventované no očarujúce.

Načo si vo svojom živote potrpíte?

Potrpím si stále na staromódne disciplíny ako čestnosť, pracovitosť, pravdovravnosť, férovosť a pomoc druhým, ktorí si pomoc zaslúžia.

Čo vás vie rozosmiať?

Dobrý a jednoduchý vtip. Preto ma vedel pobaviť pán Milan Lasica. Milovala som jeho humor a som veľmi vďačná, že ma sprevádzal životom.

Dúfame, že sme vám priblížili osobnosť Nadeždy Holečkovej, ktorá je neoddeliteľnou súčasťou nášho tímu HABERL a nechali vás nazrieť hlbšie do vnútra našej investičnej skupiny HABERL.

Prajeme vám pekný deň a tešíme sa na vás opäť o mesiac, kedy si predstavíme nášho Investment Banker, Roberta Záhorčíka.

Odber HABERL News

Získajte aktuálne informácie zo sveta financií a spravujte svoje investície ešte rozumnejšie. Prihláste sa na odber HABERL newslettra.