Spoločnosť HABERL Investment investovala do novovzniknutej vegánskej spoločnosti You Vegan

HABERL
2. septembra 2021

Ako správny investor sme opäť strategicky investovali do projektu s vysokou pridanou hodnotou. Projekt You Vegan v nás vzbudil záujem už od prvého momentu. Ponúka lákavú investičnú príležitosť, vďaka jeho jedinečnosti na trhu. Zároveň nás oslovil koncept ekologického produktu, ktorý nezanecháva stopu na našej planéte.

You Vegan

Záujem o vegánsky spôsob života neustále rastie a spolu s ním vzrástol aj dopyt po vegánskej strave, ktorá je čoraz viac vyhľadávaná. Vegáni si vyberajú tento spôsob života najmä kvôli ekologickému aspektu.

Strava, ktorá nepochádza zo živočíšneho pôvodu je ekologickejším spôsobom stravovania sa. Práve výroba mäsa zodpovedá za vznik emisií skleníkových plynov. V roku 2020 dosiahlo vegánstvo svoje historické maximum a podpísala sa pod to aj celosvetová pandémia, kedy sa zákazníci zamerali viac na zdravie a udržateľnosť.

Svet sa neustále mení a dôkazom toho je neustále rastúci počet vegánov, vegetariánov a flexitariánov

Stále viac ľudí si dnes uvedomuje, že jedlo zanecháva stopu na životnom prostredí, zdraví ľudí a zbytočnom utrpení zvierat. Práve z toho dôvodu sa spoločnosť HABERL Investment, s.r.o. rozhodla podporiť značku You Vegan.

Do projektu sa spoločnosť rozhodla investovať z viacerých dôvodov. Hlavným dôvodom bol nápad, ktorý dával zmysel. Segment vegánskych produktov je na slovenskom trhu v úzadí, ale je v ňom obrovský potenciál rastu. Veľké reťazce a spoločnosti ohlasujú zvýšenia podielu vegánskych produktov v ich ponuke. Za spoločnosťou stoja skúsení ľudia, ktorí pracovali v potravinárstve, v oblasti výroby a predaja. 

Chceme prispieť k zdravšiemu a ekologickejšiemu spôsobu života na Slovensku

„You Vegan vnímam ako značku s obrovským potenciálom získania veľkého podielu na trhu. Po dôkladnej analýze a prieskumoch vyšli bagety ako diera na trhu v oblasti vegánskeho stravovania. V spoločnosti HABERL taktiež vnímame problematiku životného prostredia a klimatických zmien. Preto nám prišlo vhodné aj takouto formou prispieť k zlepšeniu situácie,“ uviedol Filip Rybár, CEO of HABERL.

Skupina HABERL pravidelne vyhľadáva investície do zaujímavých príležitostí a kladie dôraz na vysokú pridanú hodnotu

Rozhodli sme sa zásobovať Slovákov chutnými a zdravými vegánskymi bagetami 

„Koncept vegánskych rastlinných bagiet je založený na alternatíve k bežným bagetám, na ktoré sú Slováci zvyknutí. Sú to rastlinné náhrady potravín, ktoré ľudia bežne konzumujú a chutia rovnako. Ide o jednoduché obložené bagety, len v rastlinnej verzii. Chceme, aby Slováci našli na pultoch potravín chutné a kvalitné vegánske bagety, ktoré sú navyše vyrábané u nás, na Slovensku,“ uviedol Ľubomír Viktorin, predseda predstavenstva spoločnosti You Vegan, a.s..

studentska

Bagety You Vegan sú určené nielen pre vegánov, ľudom s intoleranciou na laktózu, ale pre všetkých, ktorým záleží na našej planéte, zvieratách a vlastnom zdraví. Svetový trh s rastlinnými produktmi sa mnoho rokov teší rekordnému predaju. Očakáva sa, že v rokoch 2019 – 2025 bude rásť o 8,94 % ročne

Konzumenti rastlinných bagiet nie sú len vegáni a vegetariáni, ale najmä flexitariáni. To sú ľudia, ktorí nie sú vegáni ani vegetariáni, no uvedomujú si, že rastlinné stravovanie prináša benefity pre planétu (menšiu uhlíkovú stopu, menšiu spotrebu vody a pôdy). 

Aký bude vývoj trhu s rastlinnými potravinami? 

Zvyšujúci sa počet konzumentov vegánskej stravy a transformácia podnikov pre výrobu vegánskych produktov poskytuje investorom možnosť investovať do spoločností, ktoré sa v najbližších rokov budú snažiť udávať trend zdravej výživy, ako aj celkového zdravého životného štýlu.

„Podľa aktuálnych globálnych prieskumov sa predpokladá, že globálny trh s rastlinnými potravinami dosiahne ročnú mieru rastu (CAGR) okolo 11,9% a do roku 2027 dosiahne hodnotu okolo 74,2 miliárd dolárov,“ uviedol Martin Krištoff, finančný analytik spoločnosti HABERL Wealth Management, o.c.p., a.s..

Vízia značky You Vegan

Víziou je stať sa lídrom na trhu s vegánskymi produktmi. V budúcnosti chceme rozširovať svoje portfólio produktov, a tak priniesť vegánom a ľuďom, zaujímajúcim sa o vegánsku stravu, ľahko dostupné produkty v bežných obchodných sieťach.

Spoločnosť HABERL Investment, s.r.o. zastrešuje investičnú divíziu skupiny HABERL. Prostredníctvom tejto spoločnosti investuje do investičných projektov a Private Equity.

Odber HABERL News

Získajte aktuálne informácie zo sveta financií a spravujte svoje investície ešte rozumnejšie. Prihláste sa na odber HABERL newslettra.