Držanie peňazí na bežnom účte robí Slovákov chudobnejšími (sme.sk)

HABERL
27. júla 2022
investovanie slovaci

Bežný účet je pre väčšinu ľudí nevyhnutnosťou pokiaľ ide o platenie účtov alebo dostávanie výplaty.

Aj keď to môže byť skvelý nástroj na správu vašich financií, musíte sa uistiť, že ho používate rozumne.

Jedna vec, ktorú ľudia zvyknú robiť so svojimi bežnými účtami zle, je zaobchádzanie ako so sporiacim účtom. Udržiavanie obrovského množstva peňazí na bežnom účte vám môže poskytnúť pocit bezpečia, no ak si nedáte pozor, môže sa vám to vypomstiť.

Prečo nedržať peniaze na bežnom účte?

Mnohí z nás už počuli o sile tvorby bohatstva prostredníctvom investovania do akcií, podielových fondov, ETF alebo iných finančných nástrojov či produktov. Ale málokedy niekto hovorí o negatívnych dopadoch neinvestovania do týchto nástrojov. Reč je o držaní peňazí na bankovom účte.

Bežné účty sú v dnešnej dobe pravdepodobne najbezpečnejšími nástrojmi na uloženie peňazí. Žiaľ väčšina ľudí má tendenciu ukladať celý svoj životný majetok na bankových účtoch. Nemožno poprieť, že bankové účty uchovávajú peniaze v bezpečí. No držanie peňazí na bankovom účte vás spraví chudobnejšími.

Časy, kedy sa vám vklad v banke úročil minimálne takým tempom ako sa zvyšuje miera inflácie, je už dlhšiu dobu minulosťou. Vysoká inflácia a veľmi nízke alebo žiadne úroky …

Celý článok si prečítate na sme.sk.

Odber HABERL News

Získajte aktuálne informácie zo sveta financií a spravujte svoje investície ešte rozumnejšie. Prihláste sa na odber HABERL newslettra.