Prečo investovať do spoločností Amazon a Alphabet? (trend.sk)

HABERL
28. septembra 2022
Prečo investovať do spoločností Amazon a Alphabet

Stojíte pred rozhodnutím, či máte vo svojom portfóliu vlastniť jednu z týchto veľkých technologických spoločností, avšak môže to byť prípadom, kedy kúpa oboch akcií môže byť správnym krokom.

Popredné miesto spoločnosti Alphabet vo vyhľadávaní, digitálnej reklame a mobilných zariadeniach jej dávajú jasný cieľ k dlhodobej expanzii. Najznámejší najväčší online obchod a cloud computing spoločnosti Amazon, poskytuje silný motor rastu. Spoločnosť dokázala, že sa môže úspešne rozvetvovať do nových odvetví.

Obaja títo technologickí lídri vyzerajú pripravení využiť rastové trendy a každá spoločnosť má dobrú šancu stať sa dlhodobým víťazom.

Zaujímavosti o akciovej spoločnosti Amazon

Amazon je jednou z najznámejších značiek na svete, ktorá má v roku 2021 na svedomí tržby vo výške 469,82 miliárd dolárov. Bola to štvrtá technologická spoločnosť, ktorá dosiahla trhovú kapitalizáciu 1 bilión dolárov a rýchlo sa blíži k 2 biliónom dolárov. 

Amazon, pôvodne spustený ako online kníhkupectvo v roku 1995, strávil prvých pár rokov ako sprostredkovateľ pre iných predajcov, podobne ako napríklad eBay. Zakladateľ Jeff Bezos si však vždy predstavoval , že to bude „obchod so všetkým“, a rýchlo pridal ďalšie položky na platformu elektronického obchodu. Služby sa v priebehu rokov rozrástli a teraz ponúka všetko od mydla na ruky až po bicykle. Expedičná infraštruktúra teraz zahŕňa obchody s potravinami Whole Foods Market a partnerstvo s obchodným domom Kohl’s.

Vernostný program Amazon Prime, za 15 dolárov mesačne alebo 139 dolárov za celoročné predplatné, ponúka členom bezplatné a rýchle dodanie pre väčšinu objednávok Amazonu. Predplatné zahŕňa aj prístup k službám, ako je platforma na streamovanie médií Prime Video, portál Amazon Music pre podcasty a hudobné streamy a funkcia obchodu s oblečením Prime Try Before You Buy.

Amazon je obrovský a komplexný podnik s niekoľkými ziskovými segmentmi. Spoločnosť existuje už desaťročia, ale stále rastie ako „hladný“ start-up . 

Kvôli široko diverzifikovanému portfóliu služieb, ktoré Amazon ponúka, by mali akcie spoločnosti patriť do investičného portfólia väčšiny investorov.

Zatiaľ čo Amazon stále získava väčšinu svojich príjmov zo svojej platformy elektronického obchodu, v minulom roku zaznamenal obrovský nárast príjmov z AWS a predplatného. Pandémia koronavírusu poskytla Amazonu celkové zvýšenie predaja, čo možno vidieť na takmer zdvojnásobení ceny akcií Amazonu od marca 2020. 

Celý článok si prečítate na trend.sk.

Odber HABERL News

Získajte aktuálne informácie zo sveta financií a spravujte svoje investície ešte rozumnejšie. Prihláste sa na odber HABERL newslettra.