6 kníh, ktoré by si mal prečítať každý investor

HABERL
3. marca 2017

Investovanie. To nie je len čakanie na zázrak. Dobrý finančník musí pre úspech spraviť úplné maximum. Prinášame vám zoznam 6tich kníh, ktoré vám na ceste za úspechom pomôžu.

6 kníh, ktoré by si mal prečítať každý investor

Dobre a zrozumiteľne napísaná kniha od autora s bohatými skúsenosťami dokáže na investora pôsobiť inšpiratívne. Či si jej obsah vysvetlí ako príručku alebo len ako motiváciu pri hľadaní vlastných odpovedí, dôležitý je výsledný efekt na jeho obchodné myslenie. Kníh, ktoré vedia investorov ovplyvniť je veľa a my vám predstavíme 6 takých, ktoré by ste nemali vynechať.

1.Benjamin Graham – Inteligentný investor

Grahamov prínos pre oblasť investovania nemôže poprieť nikto, obzvlášť po prečítaní tohto bestselleru. Obsahom je prehľad najdôležitejších vlastností investora, medzi ktoré autor radí rozvahu, citovú disciplínu a schopnosť robiť správne rozhodnutia.

2.William F.Sharpe & Gordon J.Alexander – Investície

Ďalšia z kultových kníh, ktorá finančníkom otvára nový pohľad na svet investovania. Dvojica autorov sa zamerala na sprostredkovanie najdôležitejších informácií vedúcich k pochopeniu procesov pri realizácii investičných plánov.

3.Eseje Warrena Buffetta

Dielo, ktoré skomponoval samotný Warren Buffett prináša výťah z jeho listov adresovaných investorom. Nájdete v nich mnoho cenných rád a postupov, ktoré pri obchodovaní uplatňoval sám Buffett a vzhľadom  na jeho úspechy sa určite budete mať čím inšpirovať.

4.Malcolm Gladwell – Outliers (The Story of success)  

Najúspešnejšie Gladwellovo dielo zaplavilo medzinárodný trh z jedného jediného dôvodu. Miesto vyzdvihovania hesla „Mysli vo veľkom“ sa zameralo na stratégiu „zdola hore.“ Ide o knihu poukazujúcu na ľudí, ktorí boli úplnými outsidermi, no napriek tomu sa vypracovali.

5.Angela Duckworth – GRIT

Talent nemusí znamenať nič, ak vám chýba vytrvalosť. Práve v tom spočíva podľa autorky diela, psychologičky Angely Duckworth, tajomstvo úspechu bez ohľadu na to, aký potenciál v sebe ukrývate.

6. Aleš Tůma – Průvodce úspěšného investora

Skvelá kniha o tom, ako to chodí vo svete investovania, vyšla aj z pera českého investičného analytika. Ide o dielo, ktoré sa vzhľadom na svojské pomery českého a slovenského trhu hodí ako manuál pre tunajších finančníkov.

Možno už niektoré z nami predstavených kníh poznáte a možno sú pre vás veľkou neznámou. O to viac máte dôvod, aby ste si ich zaobstarali a načerpali z nich čo najviac užitočných rád vedúcich k zlepšeniu svojej investičnej aktivity.

Na záver ostáva len zaželať vám príjemné čítanie a držíme palce, nech vám to pomôže na ceste za úspechom.

Zdroj: janpatrman.cz

Odber HABERL News

Získajte aktuálne informácie zo sveta financií a spravujte svoje investície ešte rozumnejšie. Prihláste sa na odber HABERL newslettra.