Mýty o investovaní #1 – „Investovanie je iba pre bohatých ľudí.”

HABERL
30. októbra 2020

Prinášame vám prvý diel z novej série MÝTY O INVESTOVANÍ, kde vám vyvrátime a zároveň objasníme najznámejšie mýty.

mýty - investovanie je iba pre bohatých ľudí

Dnes sme sa vám rozhodli vyvrátiť jeden z najčastejších mýtov o investovaní, a to je mýt “Investovanie je iba pre bohatých ľudí”.

Nie, investovanie nie je iba pre bohatých ľudí. V dnešnej dobe sa dá investovanie nastaviť presne podľa vaších možností. Investovanie do podielových fondov začína už na čiastke 10 eur, čo nám hovorí, že investorom môže byť prakticky každý.

Pri investovaní do podielových fondov si výšku mesačnej investície nastavíte podľa vaších možností. To znamená, že každý mesiac môžete investovať inú čiastku.

Ak sa vám jeden mesiac podarí zarobiť viac peňazí, tak môžete investovať napríklad 400 eur, ale ak sa vám ďalší mesiac pokazí auto, tak výška vašej investície môže byť iba 30 eur.

Navyše, investovanie do podielových fondov má potenciál vysokého výnosu. Cieľový výnos v podielových fondoch je až 10%. Taktiež riziko je eliminované diverzifikáciou (rozložením) investícií do viacerých fondov. Pozrite si výšku výnosov najúspešnejších podielových fondov za rok 2019. –  https://haberl.sk/podielove-fondy/

Prišli sme k záveru, že investovať môže každý, nie iba tí bohatí. Dúfam, že sme vám zmenili názor na investovanie. V prípade otázok nás neváhajte kontaktovať .

Odber HABERL News

Získajte aktuálne informácie zo sveta financií a spravujte svoje investície ešte rozumnejšie. Prihláste sa na odber HABERL newslettra.