11 najlepších akcií, ktoré prežijú aj šírenie nákazy koronavírusu

HABERL
24. marca 2020

Zdravotné hrozby môžu naozaj vystrašiť trh, čo sme mohli pozorovať vo februári, kedy trhy zažili po vypuknutí nákazy koronavírusu značný pokles. Aj napriek tomu, že sa nám môže zdať, že prichádza koniec sveta, stále máme portfóliá, ktoré je potrebné spravovať, čo zahŕňa aj vyhľadávanie najlepších akciových spoločností, pripravených vyrovnať sa s akoukoľvek situáciou. Prinášame vám […]

11 najlepších akcií, ktoré prežijú aj šírenie nákazy koronavírusu

Zdravotné hrozby môžu naozaj vystrašiť trh, čo sme mohli pozorovať vo februári, kedy trhy zažili po vypuknutí nákazy koronavírusu značný pokles. Aj napriek tomu, že sa nám môže zdať, že prichádza koniec sveta, stále máme portfóliá, ktoré je potrebné spravovať, čo zahŕňa aj vyhľadávanie najlepších akciových spoločností, pripravených vyrovnať sa s akoukoľvek situáciou. Prinášame vám zoznam spoločností, o ktorých, by ste v súčasnej situácii mali pouvažovať.

DocuSign

Trhová hodnota: 15,5 miliárd amerických dolárov
Dividendový výnos: nedostupné údaje

Iba pár spoločnostiam sa podarilo urobiť viac pre to, aby prispeli k zníženiu množstva papierového odpadu, pomohli lepšie zorganizovať kancelárie po celom svete a ušetrili nespočetné milióny dolárov za poštovné a dokonca aj zachránili celé lesy ako spoločnosti DocuSign. V časoch kedy sa ľudia zdráhajú si navzájom potriasť rukami pri uzatváraní obchodov, spoločnosť DocuSign poskytuje spôsob, ako uzavrieť obchod na diaľku a bez toho, aby ste museli čakať na poštu alebo inú doručovaciu službu, ktorá doručí vytlačené zmluvy na papieri. Spoločnosť DocuSign rastie ako burina. Za posledný štvrťrok sa zvýšili jej tržby o 40% a zákaznícka základňa sa rozrástla o 24%. Spoločnosť tvrdí, že má 562 000 zákazníkov. Vzhľadom na pohodlie, ktoré táto služba poskytuje je ťažké pochopiť, prečo ju nevyužíva oveľa viac spoločností v Amerike ale aj po celom svete.

Gilead Sciences

Trhová hodnota: 92,2 miliárd amerických dolárov
Dividendový výnos: 3,7%

Vo všeobecnosti platí, že je veľmi komplikované neustále zarábať na biotechnologickom priemysle. Je takmer nemožné vopred vedieť, aké lieky sa nakoniec dostanú do štádií klinického testovania a ktoré z nich schváli Správa potravín a liečiv (FDA). To znamená, že spoločnosť Gilead Sciences by mohla byť v súčasnosti najlepšou voľbou. 24. februára vysoko postavený zamestnanec Svetovej zdravotníckej organizácie, Bruce Aylward vyhlásil, že antivírusový liek remdesivir, ktorý spoločnosť vyvinula, “môže byť účinný” v boji s koronavírusom. Liek už bol odoslaný do Číny, kde v súčasnosti prebieha jeho klinické testovanie.

Podobné: Čo robiť so svojimi peniazmi v čase prepuknutia nákazy koronavírusom?

Campbell Soup

Trhová hodnota: 14,5 miliárd amerických dolárov
Dividendový výnos: 2,9%

Naozaj vám nebudeme odporúčať kúpu akcií spoločnosti Campbell Soup iba preto, že milióny pacientov budú potrebovať teplú polievku. Ale existuje niekoľko pádnych dôvodov, prečo môžeme považovať akcie spoločnosti Campbell za jedny z najlepších v aktuálnej situácii. Za prvé, strachujúci sa zákazníci v tomto období pravdepodobne zväčšujú domáce zásoby konzervovaného tovaru, akým je aj polievka spoločnosti Campbell. Okrem toho sa akcie spoločností vyrábajúcich balené potravinové výrobky dlhodobo považujú za defenzívne. Taktiež je treba dodať, že 24. februára, kedy akciový index Dow Jones klesol o viac ako 1 000 bodov, spoločnosť ukončila ten deň v pluse.

Clorox

Trhová hodnota: 20,9 miliárd amerických dolárov
Dividendový výnos: 2,5%

Ak existuje niečo, čo pri kontakte s vírusom, vírus zabije, tak je to dezinfekčný prostriedok. Síce vás síce neochráni v prípade, že vírus vdýchnete, no čistota prostredia je kritickou súčasťou našej snahy zastaviť šírenie vírusu. A to je pozitívne pre spoločnosť Clorox, ktorá pravdepodobne zaznamená aspoň mierny nárast predaja v čase rozširovania nákazy. Podobne ako spoločnosť Campbell, aj Clorox sa považuje za defenzívnu spoločnosť, ktorej sa zvykne dariť aj v ťažkých ekonomických časoch. A rovnako ako spoločnosť Campbell, aj spoločnosť Clorox uzatvorili 24. február v pozitívnych hodnotách.

Amazon.com

Trhová hodnota: 1 bilión amerických dolárov
Dividendový výnos: nedostupné údaje

Spoločnosť Amazon.com postupne ovláda celý svet. V porovnaní s jednoduchosťou nákupu na Amazon.com pôsobí nakupovanie v obchodnom dome staromódne a podivne. Či už ide nový počítač, oblečenie alebo týždenný nákup potravín, existuje veľká šanca, že to všetko zoženiete na Amazon.com a za primeranú cenu. Spoločnosť Amazon, podobne ako Netflix a Disney poskytuje streamovacie služby. Toto všetko stojí za faktom, že akcie spoločnosti sa v posledných rokoch zaradili medzi špičku. Ak sa čoraz viac ľudí bude vyhýbať preplneným verejným priestorom, potom sa spoločnostiam ako Amazon bude naozaj veľmi dariť.

Netflix

Trhová hodnota: 161,8 miliárd amerických dolárov
Dividendový výnos: nedostupné údaje

Líder v poskytovaní online streamovacích služieb Netflix za posledný štvrťrok získal celosvetovo 8,8 milióna nových preplatiteľov, čím značne prekonal očakávania analytikov. Spoločnosť uviedla, že v najbližšom štvrťroku očakáva ďalších 7 miliónov nových platicacich zákazníkov. S tým ako aj ďalšie krajiny implementujú karanténu a s ňou súvisiace ďalšie opatrenia, by sa počet odberateľov mohol aj naďalej zvyšovať. Existuje iba málo aktivít, ktoré sú v časoch pandémie vhodnejšie ako sledovanie Netflixu vo vašom pyžame.

Alibaba Group

Trhová hodnota: 553,1 miliárd amerických dolárov
Dividendový výnos: nedostupné údaje

Investovanie v Číne vám môže v aktuálnej situácii pripadať ako vstup na mínové pole. Koniec koncov, Čína je krajinou kde sa nákaza začala šíriť a patrí medzi štáty s najväčším počtom infikovaných prípadov na svete. No pre spoločnosť Alibaba Group, ktorej akcie boli pred rozšírením nákazy považované za jedny z najlepších v technologickom priemysle, bude pokles cien spôsobný strachom z pandémie príležitosťou. Hrozba ďalšieho šírenia vírusu urýchli prechod Číny na digitálnu ekonomiku, čo poskytne spoločnosti lekciu. Po skončení aktuálnej situácie, bude spoločnosť Alibaba silnejšia a lepšie pripravená na akúkoľvek situáciu ako jej konkurenti mimo Číny.

Domino’s Pizza


Trhová hodnota:
14 miliárd amerických dolárov
Dividendový výnos: 0,9%

V posledných rokoch sa ponuka donášky jedla a potravín značne rozšírili, no nič neprekoná chuť horúcej pizze, ktorú vám donesú priamo k vašim dverám. Akcie spoločnosti Domino’s Pizza zaznamenali skvelé obdobie a od roku 2016 sa ich hodnota viac ako strojnásobila. V skutočnosti ide o jedny z najlepších akcií druhej dekády 21. storočia. Ak sa ľudia naozaj rozhodnú zostať doma a jedlo si nechávať doručovať z reštaurácií, kvôli obavám zo šírenia nákazy koronavírusom, tak by spoločnosť mohla aj naďalej zaznamenávať rast. Okrem toho je Domino’s aj technologickým lídrom v potravinárskom priemysle. Pár rokov dozadu investovala do vývoja mobilnej aplikácie, čo sa ukázalo ako správny krok.

Grubhub


Trhová hodnota:
5 miliárd amerických dolárov
Dividendový výnos: údaje nie sú dostupné

Spoločnosť Grubhub vyvinula mobilnú aplikáciu, ktorá slúži na objednávanie a dodávanie jedla, pričom má uzatvorené partnerstvo s viac ako 155 000 reštauráciami v Spojených štátoch amerických a v Spojenom kráľovstve. Ak budú ľudia aj naďalej vystrašený z nákazy koronavírusom, tak sa rýchlejšie adaptujú na mobilné aplikácie poskytujúce donášku jedla ako je Grubhub. Akonáhle panika pominie, tak si títo zákazníci spomenú aké pohodlné bolo mať teplé jedlo doručené domov bez toho, aby museli variť a aj naďalej budú tieto služby využívať.

Twitter


Trhová hodnota:
28,1 miliárd amerických dolárov
Dividendový výnos: nedostupné údaje

Akcie spoločnosti Twitter môžu byť jednými z najlepších po vypuknutí nákazy koronavírusu. Existuje pre to niekoľko dôvodov. Po prvé, používatelia platformy Twitter sú vo všeobecnosti pohltení svojimi telefónmi alebo počítačmi. Je ťažké chytiť potencionálne smrtiaci vírus, ak nemáte žiaden skutočný fyzický kontakt s inými ľudskými bytosťami. Twitter sa okrem toho najviac zo všetkých platforiem zameriava na šírenie správ. Hlavné spravodajské príbehy sú veľmi často zverejnené na Twitteri predtým ako ich zverejnia spravodajské spoločnosti ako CNN alebo Fox News. Nehovoriac o tom, že tieto médiá taktiež zverejňujú nové správe aj na Twitteri.

Podobné: Ako investovať v dobe klesajúcich úrokových sadzieb, spôsobených obavami z koronavírusu

Zoom Video Communications


Trhová hodnota:
29 miliárd amerických dolárov
Dividendový výnos: nedostupné údaje

Tento článok uzavrieme spoločnosťou Zoom Video Communications, ktorá poskytuje softvér umožňujúci videokonferencie. Ak spoločnosť nepoznáte, tak funguje viac-menej ako Skype tak, že umožňuje účastníkom stretnutia sa navzájom vidieť prostredníctvom videokonferencie. Na rozdiel od Skypu, ktorý najlepšie funguje ak sú do video-konferencie zapojení dvaja alebo traja ľudia, Zoom funguje dobre aj pre veľké skupiny. Ak chcete uskutočniť konferenčný hovor s celou divíziou svojej spoločnosti, tak je pre vás Zoom jednoznačnou voľbou.

zdroj: www.investorplace.com, www.thestreet.com

V prípade akýchkoľvek otázok ohľadom investícií nás neváhajte kontaktovať na emailovej adrese info@haberl.sk, alebo Nám napíšte priamo na stránke.

Odber HABERL News

Získajte aktuálne informácie zo sveta financií a spravujte svoje investície ešte rozumnejšie. Prihláste sa na odber HABERL newslettra.