Aké akcie sa oplatí kúpiť v roku 2022?

HABERL
10. mája 2022

Nakoľko je prvá polovica roku 2022 takmer za nami a akciový trh sa neustále mení, tak aj najlepšie akcie, ktoré sa rozhodne oplatilo kúpiť, sa od januára zmenili. Prinášame vám ich aktualizovaný zoznam.

Investori na Wall Street boli konfrontovaní s novými výzvami, ktoré preverili ich trpezlivosť, ale aj bystrosť. Predovšetkým sa začínajú hromadiť rôzne dôsledky stimulovania ekonomiky, s cieľom kompenzovať negatívny vplyv pandémie.

Momentálne je na akciovom trhu zaujímavá doba. Kvalitné spoločnosti sú podhodnotené a stratové, zatiaľ čo noví účastníci na Wall Street sú extrémne nadhodnotení. Veľa z toho, čo sa deje nedáva zmysel.

Niektoré spoločnosti sa však dokázali na tomto trhu pohybovať lepšie ako iné. Pre každého investora je nejaká iná spoločnosť tou najlepšou na trhu. Rozdiely medzi začínajúcimi a skúsenými investormi sú veľmi veľké, napriek tomu si predstavíme spoločnosti, ktoré by ste mali tento rok mať vo svojom portfóliu.

Vychádzali sme s rebríčka najvhodnejších akcií pre investovanie, ktorý pripravil editor stránky The Motley Fool, Adam Levy.

1) Intuitive Surgical

Intuitive Surgical je spoločnosť vyrábajúca zdravotnícke pomôcky, ktorá sa špecializuje na vývoj technológií používaných pri minimálne invazívnych operáciách. Za pomoci pokročilých robotických systémov, komplexného učenia a rôznych služieb s pridanou hodnotou, môže spoločnosť Intuitive Surgical súčasne zvýšiť počet úspešne vykonaných operácií a znížiť množstvo času, ktoré pacienti v nemocniciach strávia.

Základným kameňom úspechu spoločnosti je inovatívny robot s označením Da Vinci Surgical Systems. Najnovší pokles spoločnosti Intuitive Surgical na trhu by mal umožniť dlhodobým investorom akumulovať akcie skvelého podniku. Pokles nebol pravdepodobne spôsobený problémami spoločnosti, ale celkovou slabosťou trhu.

Mohlo by Vás zaujímať: Ako pri investovaní profitovať z rastúcej inflácie?

2) Norwegian Cruise Line Holdings

Jednou z najlepších spoločností, ktorej akcie sa teraz jednoznačne oplatí kúpiť je spoločnosť Norwegian Cruise Line Holdings. Ako líder vo vychýrenom sektore výletných plavieb a neoddeliteľná súčasť cestovného ruchu s bezkonkurenčným dopytom, môže byť spoločnosť Norwegian na pokraji svojho nárastu.

Keď vezmeme ako sa veci majú, iba málo spoločností bolo zasiahnutých pandémiou tak tvrdo. Okamžité zastavenie obchodných operácií zastavilo fungovanie spoločnosti na dva roky. Napriek tomu, žiadny iný prevádzkovateľ výletných plavieb, počas pandémie neurobil toľko práce, ako práve Norwegian Cruise Line Holdings.

3) Palo Alto Networks

Palo Alto Networks je americká nadnárodná spoločnosť zaoberajúca sa kybernetickou bezpečnosťou, ktorá sa preslávila ochranou online infraštruktúry niektorých z najväčších spoločností na svete.

S viac ako 77 000 zákazníkmi a 95% spoločností nachádzajúcich sa v rebríčku Fortune 100, ktorí sú všetci závislí od služieb spoločnosti Palo Alto Networks, hovorí portfólio spoločnosti samo za seba. V konečnom dôsledku môžeme konštatovať, že na spoločnosť Palo Alto Networks sa bude obracať stále viac podnikov, nakoľko v 21. storočí výrazne vzrástla potreba kybernetickej bezpečnosti.

4) Shopify

Shopify je kanadská nadnárodná spoločnosť, ktorá sa špecializuje na prepojenie obchodníkov so zákazníkmi v celosvetovom meradle. Platforma Shopify je rozmanitá a zároveň všestranná, môže obchodníkom súčasne poskytovať prostriedky na prevádzkovanie internetového obchodu, zhromažďovanie platieb, inzerciu tovarov a služieb, odosielanie objednávok, a omnoho viac.

Nie je preto prekvapením, že sa spoločnosti Shopify počas pandémie darilo veľmi dobre. Výnosy rástli závratným tempom, čo prinútilo investorov rozmýšľať nad tým, ako vysoko môžu ceny akcií skutočne rásť. V konečnom dôsledku zaznamenali akcie spoločnosti aj prudký pokles. Faktorov, prečo by však mali tieto ceny vzrásť je mnoho. Spoločnosť Shopify je ozajstným lídrom v sektore elektronického obchodu. V dôsledku toho sú jej akcie vysoko cenené. Najnovší pokles cien urobil profil “riziko voči zisku“ oveľa atraktívnejším.

5) PayPal Holdings

Spoločnosť PayPal Holdings je nadnárodná finančná technologická spoločnosť, ktorá poskytuje obchodníkom a zákazníkom prístup k platforme digitálnych platieb po celom svete. Vo svojej najjednoduchšej forme slúži, ako elektronická alternatíva k tradičným hotovostným transakciám.

Spoločnosť PayPal stála pri zrode termínu “fintech” a naďalej ostáva lídrom v tomto odvetví. Niet pochýb o tom, že akcie spoločnosti PayPal vyzerajú lacno. V porovnaní s jej konkurenciou sa aj skutočne predávajú za nízke ceny. Pri bližšom pohľade to však vyzerá ako zlé výpočty zo strany odborníkov na Wall Street. Investori s dlhodobými investičnými horizontmi by mali vnímať dnešný cenový pokles, ako príležitosť na vlastnenie jedných z najlepších akcií.

6) Netflix

Na prvý pohľad je spoločnosť Netflix produkčnou spoločnosťou, ktorú poznajú takmer všetky domácnosti na svete. Pod povrchom sa však Netflixu pripisuje zásluha za to, že premenil zastaranú rovnicu fyzických médií na streamovanie impérium, ako ho poznáme dnes.

S 222 miliónmi predplatiteľov sa Netflix teší obrovskému úspechu. Ak sa spoločnosti podarí vygenerovať nových predplatiteľov na už teraz nasýtenom trhu a obmedziť konkurentov, v rámci dlhodobého trendu sa aktuálny pokles stane iba dočasným výkyvom.

7) The Walt Disney Company

Spoločnosť Walta Disneyho netreba predstavovať, je to jedna z najznámejších spoločností na svete s pravdepodobne najcennejším duševným vlastníctvom, aké bolo kedy vytvorené. Spoločnosť Disney sa stala neoddeliteľnou súčasťou života miliónov ľudí po celom svete. Napriek svojej pozícii jednej z najobľúbenejších spoločností na svete, klesá cena jej akcií už viac ako rok.

Keď vezmeme do úvahy všetky veci, 1,61-násobok rastu ceny k ziskom nie je práve najmenší, no vyzerá to tak, že nezohľadňuje všetky pozitíva. Akcie spoločnosti Disney sa v súčasnosti obchodujú s výraznou zľavou. Preto je vhodná pre dlhodobých aj krátkodobých investorov.

Podobné Do akých akcií v roku 2023 investovať?

8) CrowdStrike Holdings

Spoločnosť CrowdStrike je meno, ktoré si zaslúži byť na radare každého investora. Keď už pre nič iné, spoločnosť poskytuje neoceniteľnú službu, ktorej hodnota rastie každým rokom. Ide o kybernetickú bezpečnosť.

Akcie spoločnosti sú síce v súčasnosti drahé, no obchoduje sa s nimi za približne polovičnú cenu, v porovnaní s cenou spred niekoľkých mesiacov. Aktuálna cena pre investorov predstavuje skvelú príležitosť, ako začať novú pozíciu v najlepšej spoločnosti zaoberajúcej sa kybernetickou bezpečnosťou v čase, keď je online ochrana dôležitejšia, ako kedykoľvek predtým. Dlhodobí investori síce môžu zaznamenať krátkodobú volatilitu, no byť trpezlivými sa im oplatí.

9) Airbnb

Spoločnosť Airbnb, spolu so svojim dcérskymi spoločnosťami, vlastní a prevádzkuje online trhovisko, špeciálne navrhnuté ubytovanie a jedinečné zážitky. Airbnb je digitálna platforma, ktorá umožňuje komukoľvek s obytným priestorom, tento priestor prenajať. Následne Airbnb spája “hostiteľov” s hosťami, ktorí hľadajú miesto na pobyt.

Vzhľadom na to, že cestovanie za oddychom sa jednoznačne vracia naspäť medzi svetové trendy, to vyzerá tak, že akcie spoločnosti Airbnb sa vám jednoznačne oplatí kúpiť. Jedinečná konvergencia slabnúcich negatívnych vplyvov a rastúcich determinantov podporujúcich rast, by mala slúžiť ako významný katalyzátor na rast cien akcií.

Podobné: 10 kníh, ktoré by si mal prečítať každý investor v roku 2022

10) Roku

Exodus od tradičných poskytovateľov káblovej televízie k streamovacím spoločnostiam je jedným z najväčších prínosov pre spoločnosť Roku. Ak sa spoločnosti Roku podarí udržať a zväčšovať svoj podiel na trhu, dnešná cena akcií by mohla poskytnúť veľmi trpezlivým investorom vysoké zisky v budúcnosti.

Keď už pre nič iné, streamovací priestor je dostatočne veľký na to, aby sa na ňom mohlo presadiť viacero spoločností. Spoločnosť Roku totižto zápasí so spoločnosťami ako Alphabet, Netflix, HBO Max alebo Disney +.

Ak by ste aj vy chceli investovať do podobných spoločností, pozrite si naše dynamické riadené akciové portfólio, alebo nás priamo kontaktujte.

zdroj: www.fool.com, www.msn.com

Odber HABERL News

Získajte aktuálne informácie zo sveta financií a spravujte svoje investície ešte rozumnejšie. Prihláste sa na odber HABERL newslettra.