Osobnosti HABERLu – Robert Obernauer

HABERL
24. júna 2021

Nie sme iba odborníci na investovanie, ale hlavne ľudia, a preto sme sa vám rozhodli odhaliť vnútro spoločnosti HABERL, sériou s názvom Osobnosti HABERLu.

V tejto sérii vám predstavíme členov nášho tímu HABERL. Pozrieme sa na pracovné skúsenosti, voľnočasové aktivity, ale aj “pikošky” zo súkromia.

Začneme našim Business Development ManageromRobertom Obernauerom.

Robert Obernauer má dlhoročné skúsenosti vo svete financií. Vkročil doň už v roku 1997 ako finančný agent. V roku 2015 zmenil svoju profesiu a stal sa privátnym bankárom

V septembri 2019 Robert posilnil náš tím HABERL, na pozícii privátny bankár. Jeho prácou bola starostlivosť o afluentných klientov spoločnosti a riadenie ich investícií.

Počas roka sa vypracoval na momentálnu pozíciu Business Development Manager a venuje sa vyhľadávaniu a následnej starostlivosti o inštitucionálnych klientov a významných investorov spoločnosti HABERL Wealth Management. Taktiež sa venuje zriaďovaniu investorských vstupov do realitných projektov divízie HABERL Real Estate.

Pripravili sme si pre Roberta pár otázok z pracovnej aj súkromnej sféry.

Kto je človek, ku ktorému najviac vzhliadate, a ktoré vlastnosti si na ňom ceníte?

Ak čakáte finančníka, tak vás sklamem. Človek, ku ktorému vzhliadam, je Niki Lauda, športovec, podnikateľ a trojnásobný majster sveta.

Vlastnosti, ktoré si na ňom cením, sú húževnatosť, pracovitosť, orientácia na výsledky a umenie maximálneho využitia poznatkov vtedajšieho automobilového priemyslu. Prísny na kolegov pri dodržiavaní pravidiel, ale hlavne voči sebe a pravidlám, ktoré si sám stanovil.

Na ktorý úspech, ste najviac hrdý?

Denne sa stretávame s čiastkovými úspechmi a neúspechmi, preto by som nevedel vybrať iba jeden. Hodnotil by som to skôr ako súbor úspechov, pretože po jednom veľkom úspechu môžeme zaspať na vavrínoch. Môj najväčší úspech ešte príde, a to, keď budem môcť zhodnotiť, o koľko sú úspešnejšie moje deti.

Čo si najviac ceníte na vašich kolegoch?

Na kolegoch si najviac cením priateľskosť, otvorenosť, úprimnosť, záujem o moje vedomosti a skúsenosti. Skvelý kolektív je na pracovnej pôde najdôležitejší. Vždy ma prekvapí, keď kolega príde so zlepšovacím návrhom, a pritom, ani nemusí byť novátorský, ale len dávno zabudnutý, nevyužívaný.

Čo je vašim pracovným cieľom?

Na základe mojich predchádzajúcich pracovných skuseností, kedy som sa venoval viac práci ako rodine, som sa rozhodol zmeniť svoje priority. Mojim momentálnym pracovným cielom je vytvárať synergiu medzi pracovným a súkromným životom.

Teraz prejdeme na sekciu otázok, v ktorej sa dozvieme niečo viac o súkromnej stránke Roberta.

Akým záľubám sa venujete vo voľnom čase?

S manželkou vedieme Detský folklórny súbor Juránek. Je to záľuba, ktorá vyplní každý voľný čas. Máme až 60 detí, od 3 do 17 rokov. Slovenský folklór je rozmanitý – čo región, to iný zvyk, tanec, hudba. Našim cieľom je zvládnuť všetky regióny Slovenska. V súčasnosti už ovládame Detvu, Východ, Horehron, Liptov, Trenčín, Myjava, Záhorie. Zúčastňujeme sa folklórnych festivalov a vystúpení doma i v zahraničí. Okrem organizačných záležitostí hrám na husle v cimbálovej muzike.

Preferujete dovolenku pri mori alebo na horách? Prečo?

Medzi morom a horami si vybrať preferované neviem. Oboje mi poskytujú množstvo možností, zážitkov, oddychu a slobody. Veľmi rád spoznávam nové krajiny, ktoré som doposiaľ nenavštívil a sledujem kultúru v danej krajine. Najdôležitejšou súčasťou každej dovolenky je pre mňa rodina a priatelia, s ktorými ju trávim.

Načo si vo svojom živote potrpíte?

V mojom živote je pre mňa dôležitá rodina a celoživotné priateľstvá.

Čo vás vie rozosmiať?

Vždy ma rozosmeje nečakaná smiešna príhoda alebo správne podaný vtip s nečakaným záverom.

Dúfame, že sme vám priblížili osobnosť Roberta Obernauera, ktorý je neoddeliteľnou súčasťou nášho tímu HABERL a nechali vás nazrieť hlbšie do vnútra našej investičnej skupiny HABERL.

Prajeme vám pekný deň a tešíme sa na vás opäť o mesiac, kedy si predstavíme nášho Development Project Managera, Lukáša Svobodu.

Odber HABERL News

Získajte aktuálne informácie zo sveta financií a spravujte svoje investície ešte rozumnejšie. Prihláste sa na odber HABERL newslettra.