Osobnosti HABERLu – Angelika Kocianová

HABERL
25. novembra 2021

V dnešnej časti vám predstavíme Angeliku Kocianovú, našu Head of Backoffice, ktorá je zodpovedná za procesy, ktoré klient nevidí, no sú veľmi dôležité.

Angelika začala pracovať vo finančnom sektore už počas štúdia na Ekonomickej univerzite v Bratislave. Prvotné zameranie bolo manažérske rozhodovanie, následne operačný výskum a ekonometria – štatistiky a analytika naprieč rôznymi sektormi. Zahŕňalo to projektové riadenie, analýzu dodržiavania procesov, stanovovanie noriem z hľadiská výrobných procesov a to najhlavnejšie, analýzu vo finančnom sektore.

Ako ste sa dostali do spoločnosti HABERL?

„V druhom ročníku na vysokej škole som chcela prekonať svoj strach z telefonickej komunikácie s ľuďmi, tak som poslala životopis do investičnej skupiny HABERL. Mojou náplňou práce bolo telefonické dohadovanie stretnutí pre obchodných zástupcov. Neskôr som sa ujala pozície recepčnej a zároveň som robila aj pomocné práce pre development. Popri tom som sa začala venovať prechodu na elektronizáciu – začiatky backofficu. Dnes som Head of Backoffice pre obchodníka s cennými papiermi HABERL Wealth Management.

Jej primárnou prácou v spoločnosti HABERL Wealth Management je kontrola správnosti informácií pri registrácií klientov na základe priložených dokladov, schvaľovanie registrácií, spracovávanie platieb, kooperácia v rámci poskytovania informácií naprieč oddeleniami, zapracovávanie procesov na zjednodušenie a zjednotenie postupov, vykazovanie voči dohľadným orgánom, vypracovanie mzdových a účtovných podkladov pre účtovnú kanceláriu, kontrola správnosti zaznamenávaných dát – či sú zachytené všetky informácie (rekonsiliácia), konfirmácia obchodov klientov a komunikácia s klientmi v prípade dotazov.

Pripravili sme si pre Angeliku pár otázok z pracovnej sféry.

Kto je človek ku ktorému najviac vzhliadate, a ktoré vlastnosti si na ňom ceníte?

Neviem určiť konkrétne jednu osobu, pretože je ich niekoľko, sú to moji rodičia, rodina, kamaráti, kolegovia. Jedným z mojich veľkých vzorov v súčasnosti je Jay Shetty, ktorý sa vo svojom mladom veku stal mníchom. Po 3 rokoch v mníchovskom rúchu sa vrátil do bežného života, kde učí ľudí ako používať múdrosť mníchov, ako redukovať stres a zlepšovať zamerania v každodennom živote.

Na ktorý úspech, ste najviac hrdá?

Najväčší úspech pre mňa je to, kam som sa dopracovala dnes. Môžem byť súčasťou niečoho veľkého, firmy plnej vízií a cieľov, ktorá chce investorom ponúknuť pôžitok zo zhodnocovania ich finančných prostriedkov.

Čo je vašim pracovným cieľom?

Mojim pracovným cieľom je, aby klienti boli spokojní s jednoduchou obsluhou, dostupnosťou produktov a rýchlym riešením ich požiadaviek.

Aká pracovná úloha bola pre vás najťažšia?

Za najnáročnejšiu úlohu z hľadiska pochopenia považujem prechod z jedného systému u obchodníka na druhý.

Do ktorých produktov by ste investovala 100 000 EUR?

Osobne by som sa rozhodla pre riadené portfóliodlhopisy. Vidím v našom riadenom portfóliu veľký potenciál, aj z hľadiska toho, čo to doteraz dokázalo našim klientom zarobiť. Dlhopisy sú zaujímavé v tom, že peniaze do nich investované sú používané na developerské projekty, a tak investor vidí, že niečo rastie a rozvíja sa. Je to zaujímavá možnosť ako sa starať o miesto kde žijeme, ponúknuť niekomu nové bývanie, pomôcť rozvoju a zároveň byť odmenený výnosom.

Čo pre vás znamená spoločnosť HABERL?

Rodinu. Je to presne ten pocit, keď sa ráno zobudíte a nechce sa vám ísť do práce, ale keď si spomeniete na ľudí, ktorí sú tu, tak vás to zdvihne z postele a idete. Aj keď máte zlú náladu, tak sa môžete spoľahnúť, že niekto z kolegov vám ju pozdvihne.

Teraz prejdeme na sekciu otázok, v ktorej sa dozvieme niečo viac o súkromnej stránke Angeliky.

Akým záľubám sa venujete vo voľnom čase?

Kým som bola študentkou bolo ich mnoho. Medzi ne patrilo aj dobrovoľníctvo v Slovenskom Červenom kríži, pretože si myslím, že pomoc ľuďom je veľmi dôležitá. Mojou aktuálnou srdcovkou, ktorej sa venujem väčšinu svojho voľného času je thajský box. Odmalička som sa chcela venovať bojovým športom a podarilo sa mi k tomu dostať až počas štúdia na vysokej škole. Tohto rozhodnutia vôbec neľutujem, dalo mi to do života mnoho – sebadisciplínu, vytrvalosť a pokoru. Ak vystane dobré počasie a je chuť, tak sa rekreačne venujem lukostreľbe.

Preferujete dovolenku pri mori alebo na horách? Prečo?

To je ťažko povedať. Ak mám priznať, tak dovolenku pri mori som ešte neabsolvovala, takže asi preferujem hory.  Predsa naše Slovensko má veľmi pekné hory, rokliny, údolia a nevedela by som si predstaviť dovolenku bez aktívneho oddychu.  

Načo si vo svojom živote potrpíte?

Vo svojom živote si potrpím hlavne na úprimnosť, kvalitných priateľov a dobrú hudbu.

Čo vás vie rozosmiať?

Každý vtip od výmyslu sveta, či dobre mienená poznámka.

Dúfame, že sme vám priblížili osobnosť Angeliky Kocianovej, ktorá je neoddeliteľnou súčasťou nášho tímu HABERL a nechali vás nazrieť hlbšie do vnútra našej investičnej skupiny HABERL.

Prajeme vám pekný deň a tešíme sa na vás opäť o mesiac.

Odber HABERL News

Získajte aktuálne informácie zo sveta financií a spravujte svoje investície ešte rozumnejšie. Prihláste sa na odber HABERL newslettra.